Rióban már éles lőszerrel is oszlatnak

vb 2014, rio de janeiro, tüntetés, könnygáz, éleslőszer, brazília
A riot police sprays tear gas to demonstrators during a protest against the FIFA World Cup, in Rio de Janeiro near the Maracana stadium on June 15, 2014. Brazilian President Dilma Rousseff urged her compatriots Sunday to separate soccer and politics and support their World Cup hopefuls regardless of political grievances. AFP PHOTO / TASSO MARCELO
Vágólapra másolva!
A vasárnapi argentin-bosnyák vb-meccs helyszínétől másfél kilométerre éles lövéseket adtak le a rendőrök a tüntetők feloszlatásakor. A hatóság vizsgálatot ígér.
Vágólapra másolva!

Legalább egy rendőr éles lőszert használt vasárnap este Rio de Janeiróban a tüntetők elleni fellépés során - írja a Washington Post amerikai napilap internetes kiadása, az AP hírügynökség jelentésére hivatkozva.

Az AP által készített videó tanúsága szerint a levegőbe leadott lövések után a tüntetők éles lőszereket találtak a földön. A megmozdulásban kétszázan vettek részt, mindössze másfél kilométerre a Maracana stadiontól, ahol éppen az Argentína-Bosznia-Hercegovina mérkőzést zajlott.

A hírügynökség szerint Pedro Dantas, a városi biztonsági szolgálat szóvivője azt ígérte, hogy he bebizonyosodik, hogy valóban éles lövéseket adtak le a rendőrök, akkor azonnal vizsgálatot indítanak.

Brazíliában a tavalyi Konföderációs KUpa óta rendszeresek a világbajnokság megrendezése elleni demonstrációk. Az állam ugyanis rengeteg pénzt költött az eseményre - a mostani lett a futballtörténelem magasan legdrágább vébéje -, miközben a közszolgáltatások nagyon alacsony színvonalúak.

Ez még csak könnygáz Forrás: AFP/Tasso Marcelo