Bocsánatot kért a vigasztalhatatlan kapus

Igor Akinfeev, Igor Akinfejev, foci-vb, orosz fociválogatott
BRAZIL, Cuiabá : Russia's goalkeeper Igor Akinfeev fails to save the 0-1 goal during the Group H football match between Russia and South Korea in the Pantanal Arena in Cuiaba during the 2014 FIFA World Cup on June 17, 2014. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
Fabio Capello orosz szövetségi kapitány és a válogatott tagjai kiálltak Igor Akinfejev mellett, miután a CSZKA Moszkva kapusa óriási potyagólt kapott a Dél-Korea elleni 1-1-re végződött vb-csoportmérkőzésen.
Vágólapra másolva!

Az orosz Igor Akinfejev kapta a világbajnokság potyagólját, a CSZKA Moszkva kapusa a Dél-Korea elleni mérkőzés 68. percében Li Kun Ho távoli lövését ejtette be saját kapujának bal alsó sarkába.

"A válogatottban a kapusposzt az egyik legfontosabb pozíció. Bocsánatot kérek a hibámért, ez nem történhet meg újra" - idézte Akinfejevet a SovSport.ru portál.

Forrás: AFP/Adrian Dennis

A játékos a televíziós képek alapján vigasztalhatatlannak tűnt a meccs után, de csapattársai kiálltak mellette. "Bejött az öltözőbe a meccs után, és bocsánatot kért. Megveregettük a vállát, és azt mondtuk neki, ez bárkivel megtörténhet" - nyilatkozta a védő Dmitrij Kombarov. "Miért kell Akinfejevről beszélni? Miért fókuszálunk egy játékosra? Döntetlent értünk el, és ez egy jó eredmény” - mondta az egyenlítő gól szerzője, Alekszander Kerzsakov.

"Elfogadjuk a hibát is, ettől még Akinfejev fantasztikus kapus" - tette hozzá Fabio Capello szövetségi kapitány.