Capellónál még a csatárok is csak védekeznek

OPTA stat BEL-RUS 1-0
Vágólapra másolva!
Belgium nem sokat tett a győzelemért a világbajnokság H csoportjának derbijén, de még mindig többet, mint a Capello vezette Oroszország. Ezt mutatja az is, hogy Hazard szépen szövögette a belga támadásokat, Kanunnyikov viszont csatárként is inkább védekezett. Statisztikák.
Vágólapra másolva!

Belgium a csereként beálló Origi lövésével 1-0-ra nyerte az Oroszország elleni csoportrangadót, ezen kívül sok minden nem is történt a meccsen. Bár mindkét csapat 12 átlövéssel próbálkozott, ezek alig találták el a kaput, mert az esetek többségében nem előkészített helyzetekről, csak vészmegoldásokról volt szó. Belgium legalább a meccs egyes időszakaiban felpörgött, de Oroszország lassan, körülményesen építette fel a támadásait, szinte egyszer sem kapták el a kinyíló belga védelmet: ezt mutatja az is, hogy egyetlen les sem ítéltek a csapat ellen, vagyis a belgáknak általában volt idejük visszazárni mélyen a saját tiznehatosukra. A két csapat passzmutatója átlagosnak mondható, sőt inkább alacsony, ennél kevesebbet csak bekkelő kiscsapatok szoktak passzolni.

Forrás: Origo

A győztes csapatból leginkább Hazard-t lehet kiemelni, őt az ellenfél hasonló posztján futballozó szélső támadójával, Kanunnyikovval hasonlítjuk össze.

Első ránézésre egyértelmű a különbség, Hazard sokkal többet passzolt, és számos helyzetet készített elő a társak számára, ellenben a védekezéssel nem sokat törődött. Kanunnyikov viszont éppen a játék ezen szegmensében volt erős - ezzel csupán annyi a baj, hogy ő lett volna az orosz támadójáték egyik kulcsszereplője.

Forrás: Origo

A csoport utolsó körében a belgák Dél-Koreával, míg az oroszok Algériával találkoznak.