Hagyjon engem a ramadánnal!

Vahid Halilhodzic, foci, foci-vb
SOUTH AFRICA, RUSTENBURG : Algeria coach Vahid Halilhodzic gestures during a 2013 African Cup of Nations Group D football match between Algeria and Ivory Coast in Rustenburg on January 30, 2013, at the Royal Bafokeng stadium. AFP PHOTO / ALEXANDER JOE
Vágólapra másolva!
Vahid Halilhodzic, az algériai válogatott szövetségi kapitánya csak a futballról kívánt beszélni a németek elleni világbajnoki nyolcaddöntő előtt. Miután az újságírók csak forszírozták a ramadán kérdését, a szakember verbális támadást intézett ellenük.
Vágólapra másolva!

Szombaton kezdetét vette a muzulmánok szent hónapja, a ramadán, és ezt több válogatott hithű játékosát is érzékenyen érintheti a labdarúgó-világbajnokságon. A harmincnapos ramadán során a hívőknek napkeltétől napnyugtáig kerülniük kell az evést, ivást, dohányzást és a nemi kapcsolatot. Emellett fontos hangsúlyt fektet a vallásos elmélyülésre, a hívők minden nap ellátogatnak a mecsetbe, és a Koránt tanulmányozzák.

Az algériai válogatott története első vb-nyolcaddöntőjén Németország ellen lép pályára, és bár Vahid Halilhodzic szövetségi kapitány tiszteletben tartja a vallást, nagyon zokon vette, hogy az újságírók csak erről hajlandók kérdezni.

Vahid Halilhodzic Forrás: AFP/Alexander Joe

Amikor egy brazil újságíró erről faggatta, akkor a 61 éves szakember - meghallva a ramadán kifejezést - egyszerűen nem válaszolt a kérdésre, jelezve, hogy nem érdekli a téma. Tíz perccel később azonban egy algériai újságíró is megpróbálkozott ezzel, mire Halilhodzic dühösen kifakadt.

"Hogy merészel erről kérdezni? Nem látta, hogy a másik riporternek sem voltam hajlandó nyilatkozni róla?" - támadt rá az újságíróra, majd dühösen folytatta. "Hagyjon engem a ramadánnal! Itt most csak a futballról beszélünk!"