Nigériát legyőzte Messi, Musát nem

OPTA stat NGR-ARG 2-3
Vágólapra másolva!
Az F csoport utolsó meccsén Argentína 3-2-re verte Nigériát, a dél-amerikaiakat Messi vitte előre, de Musát sokáig nem lehetett lerázni, két gólra is azonnal válaszolt. Statisztikák. 
Vágólapra másolva!

Ahmed Musa, Nigéria bal oldali támadója, és Lionel Mesi gólpárbaját hozta a két csapat összecsapás. Mindketten félelmetes hatékonysággal dolgoztak, ha eltalálták a kaput, az szinte biztos gólt jelentett. Csapatjátékban viszont már egyértelműen felülkerekedett Messi, aki három helyzetet is kidolgozott a társak számára, míg Musa saját maga törekedett a befejezésekre - már csak azért is, mert sokszor egyedül küzdött a védőkkel, emiatt számos párharcot el is vesztett.

Forrás: Origo

Az afrikai csapatokra jellemző, hogy szeretik átlövéssel befejezni a támadásokat, de sokszor előkészítetlenül teszik mindezt. Ez megfigyelhető volt Argentína ellen is, a nigériai játékosok tucatnyi alkalommal lőttek kapura, de csak háromszor találták el azt, míg Messiék sokkal kidolgozottabb szituációkban próbálkoztak.

A meccs képe a két futballkultúrának megfelelő volt: Nigéria gyors, kevés érintésből álló kontrákkal operált, míg a dél-amerikaiak a sokpasszos altatásukat hozták. Ez nem is tetszett mindig Nigériának, többször is kemény belépővel vetettek véget a labdatartásnak.

Forrás: Origo

Győzelmével Argentína első helyen ment tovább, Nigéria pedig a vereség ellenére is továbbjutott, az E csoportból (Franciaország, Svájc, Ecuador, Honduras) kapnak majd ellenfelet az egyenes kieséses szakaszban.