A legdrágább csapat kint sincs a vb-n

A leggazdagabb Brazílián kívüli fociválogatott
Vágólapra másolva!
Nézzük a vb-t, és azt hisszük, a legjobb, legdrágább focistákat látjuk a képernyőn (a szerencsésebbek a helyszínen), pedig ez nem teljesen igaz. A Brazíliáról - különböző okok miatt - lemaradt játékosokból össze lehet rakni egy olyan tizenegyet, amellyel összértékben egyik vb-csapat sem veheti fel a versenyt.
Vágólapra másolva!

Az átigazolásokkal foglalkozó Transfermarkt.de által összerakott csapatba öt Bundesliga-játékos is bekerült. A Bayern München új igazolása, Robert Lewandowski nem tudta kivezetni Lengyelországot a vb-re, a csatár értéke 50 millió euró, a társa a képzeletbeli csatársorban Falcao lehetne, a Monaco-támadó körülbelül 60 millió eurót ér, viszont megsérült a vb előtt.

Forrás: Transfermarkt.de

A brazil kapitány, Luiz Felipe Scolari nem hívta be a PSG védőjét, Marquinhost, pedig sok válogatottba beférne. Franck Ribéry sérülés miatt került ki a francia keretből, csakúgy, mint a spanyol kiválóság, Thiago Alcántara. David Alaba rossz helyre született, Ausztriával manapság nem könnyű vb-részvételt kiharcolni, ehhez még az ő klasszisa is kevés volt.

A vb-ről lemaradó szerbeknek két értékes védőjük is van, Branislav Ivanovic (19 millió euró) és Matija Nastasic (21 millió euró).

Sajnálhatják a német drukkerek Marco Reus sérülését, a Dortmund középpályása 40 millió eurót ér, és nagyon fog hiányozni a legutóbbi bronzérmesből. Ennek a duplája a walesi Gareth Bale értéke, ő dobja a legtöbbet a 423 millió összértékű csapaton.

Az All-Star-válogatott kapuját az Inter szlovén kiválósága, a 24 millió eurós értékű Samir Handanovic védhetné.