A horvátok megkegyelmeztek Kamerunnak

Niko Kovac, foci, foci-vb, horvát fociválogatott
BRAZIL, Sao Paulo : Croatia's coach Niko Kovac attends a Group A football match between Brazil and Croatia at the Corinthians Arena in Sao Paulo during the 2014 FIFA World Cup on June 12, 2014. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
Vágólapra másolva!
Egészen nyugodtan rúghattunk volna hatot, mondta Niko Kovac horvát válogatott szövetségi kapitánya Kamerun 4-0-s legyőzése után. Kovac a tanítványainak bókol és már a Mexikó elleni ki-ki-meccsre hangol.
Vágólapra másolva!

Két góllal tért vissza a horvát válogatottba Mario Mandzukic, de ami ennél is fontosabb a horvát oldalon, hogy a második félidőben látványos és eredményes támadójátékkal szolgálták ki a közönséget és tartotta életben a továbbjutási esélyeit.

Niko Kovac szövetségi kapitány nem szűkölködik a méltató szavakban. "Az elején nem találtuk a ritmust, az első öt-tíz percben Kamerunnak voltak helyzetei. Szerencsére Olic gólja sok mindent megváltoztatott. Utána sokkal több gólt is rúghattunk volna. Gratulálok a játékosaimnak!" - mondta Kovac a HTV-nek.

A horvát kapitány szóba hozta a Mexikó elleni mindent eldöntő mérkőzést is. Kovac minőségi ellenfélnek tartja a mexikóit, csakúgy mint a saját csapatát. Ugyanakkor azt is tudja, hogy sebezhető ellenfél következik a sorban.

"A mexikóiak nagyon patrióták, ahogy mi is. Hihetetlen erős csapatszellemre alapozhatnak és rendkívül agresszíven játszanak, gyakran támadják le az ellenfelet. A támadásban nagyon erősek, de a Brazília elleni mérkőzés megmutatta, hogy a védelemben vannak nehézségeik" - utalt a csoportrangadóra Niko Kovac.