Ne csak Robbent és Van Persie-t fényezzük!

OPTA stat AUS-NED 2-3
Vágólapra másolva!
Hollandia második csoportmeccsét is megnyerte a vébén, de Ausztrália ellen meg kellett izzadnia a vb-ezüstérmesnek. Arjen Robben és Robin van Persie most is meglőtték a szokásos góljukat, de érdemes odafigyelni Daley Blindre, aki eddig kulcsember a hollandoknál.
Vágólapra másolva!

A statisztika is visszaadja, hogy nem volt ez egy könnyű meccs a hollandok számára, az ausztrálok nagyon jól kezdtek, az első negyedórában hetven százalékban birtokolták a labdát, és az arány csak a második félidőre egyenlítődött ki. A hollandok többet és pontosabban lőttek, az ausztrálok viszont sokkal harcosabbak voltak, tizenkilenc labdát szereztek, míg De Jongék csak nyolcat.

Forrás: Origo

A hollandoknál elsősorban a támadók vannak a figyelem középppontjában, pedig érdemes odafigyelni a hátrébb játszókra is, Daley Blind például a csapat egyik legjobbja eddig a vébén. Az Ajax 24 éves védőjének volt kitől örökölnie a futballtudást, édesapja, Danny ugyanis 42-szer szerepelt a válogatottban, és az Ajaxszal klubszinten mindent megnyert.

Az ifjabbik Blind a spanyolok ellen két gólpasszal kezdte a vébét, de az ausztrálok ellen is jegyzett egyet, igaz, Robben góljánál a Bayern klasszisáé volt az érdem, aki a félpályától meg sem állt a kapuig. Blind hatékonyan látja el a védőmunkáját, hét szerelési kísérletéből hat sikeres volt, és a párharcainak majdnem a hetven százalékát megnyerte.

Hogy jó helyen van nála a labda, azt mutatja, hogy a saját térfelén szinte alig rontott átadást (97,5%), de a félpályán túl is nagyon hatékony (86,7%).

Forrás: Origo

Robin van Persie és Tim Cahill is gólt szerzett, utóbbi egyenesen a vébé eddigi legszebb gólját, ám mindketten begyűjtötték a tornán a második sárgájukat, így az utolsó fordulóban nem játszhatnak. Cahill hattal többet passzolt, de nem ez az igazán meglepő, hanem az, hogy Van Persie csak 38,5 százalékos pontossággal passzolt. Ami szintén érdekes, hogy a vébén már három gólnál járó csatár többet szabálytalankodott, mint ahányszor őt faultolták.

Forrás: Origo