Itt az idő egy Ronaldo-gólszépségversenyre

cristiano ronaldo gól ollózás
Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) tries to score despite Czech defender David Limbersky during the Euro 2012 football championships quarter-final match between the Czech Republic and Portugal on June 21, 2012 at the National Stadium in Warsaw.
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo rövid időn belül két olyan nagy gólt is szerzett, amilyenhez másnak egy egész pályafutás is kevés lenne. A Real Madrid aranylabdása mintha tudatosan arra törekedne, hogy minél szebb gólt rúgjon/fejeljen/sarkazzon/csavarjon. Íme, a 12 legszebb C. Ronaldo-gól - szerintünk.
Vágólapra másolva!

Ha az alábbi 12 gólt nem válogathatnánk be a CR legszebb góljai összeállításunkba, akkor sem lenne semmi gond, hiszen három-négy hasonló színvonalú toplistát is össze lehetne rakni. Mi most abból indultunk ki, hogy megpróbáljunk legalább olyan szépeket találni, mint a minapi sarkazás, illetve a másfél héttel ezelőtti bomba. Hogy sikerült-e, arról önök dönthetnek szavazataikkal a cikk alján!

1. A Valencia vasárnap 2-1-re vezetett a Real ellen, a nagy blamázsból végül csak kis blamázs lett, hála Ronaldónak, aki a 92. percben döntetlenre mentette a meccset. A Madrid lehet, hogy így is elbukta az aranycsatát, ez az oka annak, hogy CR szinte egyáltalán nem ünnepelte a nindzsagólját.


2. Másfél hete az Osasuna ellen két bombagólt is lőtt. A második talán látványosabb volt, a lövés előtt elvitte pár ember előtt a labdát, aztán úgy küldte meg a bal pipába, mintha zsinórón húznák.


3. Tavaly szeptemberben hármat vágott a BL-ben a Galatasaraynak, a harmadik gólját egészen elképesztő cselek után rúgta be.


4. Aztán volt az a sarkazása 2012 februárjában a Rayo Vallecano ellen, amely után szerényen (?) csak annyit mondott: "Szép gól volt, mert sarokkal nehéz gólt szerezni. Nagyszerű gól volt, de nem a legszebb eddigi karrierem során. Nem először voltam eredményes sarokkal, korábban a Manchester Unitedben is sikerült ez a bravúr."


5. Egy hónappal később jött az Osasuna elleni 35 méteres bomba, amellyel nagyon precízen kipókhálózta a jobb felső sarkot, aztán a nadrágját felhúzva büszkén mutogatott a méretes combizmaira.


6. Ugorjunk vissza egy évet, és nézzük meg azt a bizonyos fejest, a Barcelona elleni Király-kupa-döntőről. A hosszabbításból, amikor más már lépni sem bírna, nemhogy ekkorát ugrani. A finálé után napokig beszédtéma volt, hogy miként lehet ilyen tökéletes fejesgólt szerezni.


7. Ronaldo szerette a fejesgóljait, az AS Roma elleni bombafejes után legalábbis azt mondta, hogy az volt karriere addigi legszebb találata. Ekkor még a Manchester Unitedben játszott, és olyan erővel fejelt a kapuba egy jó 30 méteres sprint utánl, hogy más talán még lábbal sem tudná így meglőni a labdát.


8. A 2008-as, Portsmouth elleni szabadrúgásgólja afféle etalon, nagyszerűen lehet látni rajta, milyen különleges technikával rúgja meg a labdát, amely aztán óriási erővel csapódik a bal felső sarokba.


9. Kicsit más jellegű az a gól, amelyet a dánoknak lőtt a portugál válogatott színeiben, 2011-ben. Jobban csapódott lefelé, és kifelé csavarodott. És ennek nem örült, mivel a hazaiak épp 2-0-ra vezettek.


10. Felejthetetlen az Arsenal elleni, Manchester-mezben elért távoli BL-elődöntős gólja is. A jó 30 méteres távolság sem lassította le a lövését.


11. Ollózós gólból nem sokat találtunk, de azért akadt egy parádés az Azerbajdzsán elleni 2006-os válogatott meccsről - csak sajnos nem adták meg.


12. És végül egy gól 2007-ből, a MU-Dinamo Kijev meccsről, a találat előtti sarkazós csel legalább olyan szép, mint a befejezés.


Itt szavazhat


Ha valakinek ez sem elég, vagy szeretne egy saját toplistát is összeállítani, annak ajánljuk az alábbi 62 perces összeállítást - Cristiano Ronaldo 400 gólja 2002-től 2014-ig.