Neymar lesz a vb legnagyobb sztárja - Luiz Gustavo az Origónak

Luiz Gustavo a brazil válogatott labdarúgója
Brazil's football team player Luiz Gustavo poses for pictures during the presentation of the new uniform for Brazil 2014 FIFA World Cup, on November 24, 2013. AFP PHOTO / TASSO MARCELO
Vágólapra másolva!
Luiz Gustavo tavaly megnyerte a BL-t a Bayern Münchennel, idén pedig a focivébén szeretne maradandót alkotni Brazíliával. A 26 éves védekező középpályás szerint tavaly Franck Ribéry érdemelte volna az Aranylabdát, a vb legnagyobb sztárja pedig szerinte Neymar lesz.
Vágólapra másolva!

Az előző idény után a Wolfsburghoz szerződött futballista a Cartoon Network Fociakadémia segítségével válaszolt az Origo kérdéseire.

A Bajnokok Ligája tavalyi döntőjében Luiz Gustavo volt az, aki a hajrában beállt a Bayern első számú játékosa, Franck Ribéry helyére. "Franck az előző évadban szuper teljesítményt nyújtott, és nagyon megérdemelte volna az Aranylabdát. De mivel a konkurencia évek óta szintén parádésan teljesít, el tudom fogadni a választás eredményét. Személy szerint természetesen nagyon szívesen láttam volna a díjat Franck kezében" - nyilatkozta az Origónak Gustavo a választásról, amelyen Ronaldo és Messi mögött Ribéry végül harmadik lett.

Forrás: Cartoon Network Fociakadémia

A BL-diadalról azt mondta, hogy a csapaton belül mindenki pontosan tudta, mekkora munka van a győzelem kiharcolása mögött, éppen ezért óriási boldogságot érzett, amikor ő is felemelhette a trófeát.

Pelé szerint a németek és a spanyolok a legesélyesebbek a vb-aranyra, mégis brazil győzelmet vár. Gustavo szerint egyik csapatnak, így a braziloknak sincsem semmi olyan titkuk, ami garantálná a vb-sikert. A foci lényegéről így mesélt az Origónak: "Együtt kell játszanunk csapatként, és minden egyes mérkőzésünkön a maximumot kell nyújtanunk. Természetesen nem vagyunk tökéletesek, de egyik csapat sem az. Fontos, hogy ismerjük a többi csapat erősségeit és gyenge pontjait, de természetesen ez alól a saját csapatunk sem kivétel."

Forrás: AFP/Tasso Marcelo

Úgy érzi, most jött el a Barcelonában szereplő Neymar ideje. "Szerintem Neymar kiváló játékos, és ezen a vb-n lehetőséget kap majd arra, hogy az egész világ előtt bemutatkozzon. Remélem, hogy nagyszerű vb-je lesz, és ezzel jelentősen segít majd bennünket az aranyérem felé vezető úton" - válaszolta arra a kérdésünkre, hogy ki lehet a világbajnokság legnagyobb csillaga.

Azt is elárulta, hogy kiért rajongott fiatalkorában. "Gyerekként rengeteg példaképem volt, de a legnagyobb hősöm Ronaldo volt. Mindig szerettem volna elérni, ami neki sikerült. Az élettörténete is nagyon tetszik, igazán inspiráló. Rendszeres sérülései ellenére egész pályafutása alatt hősiesen küzdött. Számomra ő a legnagyobb futballista."

Trükközz együtt Luiz Gustavóval!

Május 16-án - immáron harmadjára - elindul a Cartoon Network Fociakadémia. A verseny győztese lehetőséget kap arra, hogy néhány trükköt személyesen megtanuljon az esemény idei arcától, Luiz Gustavótól. "Mindig is szerettem gyerekekkel focizni, remélem, az edzésen sok újat tudok majd mutatni nekik, és biztos vagyok benne, hogy én is rengeteget tanulok tőlük. Alig várom, hogy lássam, milyen trükkökkel, tudással érkeznek. Amikor kisgyerek voltam, a legnagyobb álmom az volt, hogy profi futballista legyek.” A versenyen a 15 év alatti gyerekek tölthetik fel a legjobb focis trükkjeik videóit a CN fociakadémia honlapjára május 16-tól június 13-ig. A nevezési időszak lezárultával a gyerekek június 29-ig szavazhatnak kedvenc videóikra, a győztest pedig július 1-jén hirdetik ki.