Betiltották az Adidas félreérthető pólóit

Vágólapra másolva!
Visszahívja az Adidas a focivébére szánt pólóit, ugyanis a brazil turisztikai minisztérium szerint azok a szexuális tevékenységgel azonosítják az országot.
Vágólapra másolva!
  • Az Adidas egyik pólóján egy bikinis hölgy látható egy nagy BRAZIL felirat előtt, míg fölötte a szöveg így szól: „Lookin’ to Score”. Az angol kifejezés magyarra fordításával nem próbálkoznék meg, de a brazil turisztikai minisztérium szerint a póló a szexuális tevékenységgel azonosítja Brazíliát. A másik pólón pedig egy „I love Brazil” felirat van, egy szintén félreérthető szív ábrával. Mindenki eldöntheti, hogy mit gondol róla.
Forrás: uk.eurosport.yahoo.com
  • A braziloknál igencsak kiverte a biztosítékot a póló, akik szerint nemzeti szimbólumokat társít szexuális tartalommal. „A brazil turisztikai minisztérium elutasít minden olyan dolgot, ami a nemzeti szimbólumokat szexuális környezetben ábrázol, szól a közlemény.
  • Dilma Rousseff elnök a twitteren ma azt posztolta, Brazília örömmel várja a turistákat, viszont kész felvenni a harcot a szexturizmussal szemben, közvetlenül nem utalva a pólóra.
  • Az Adidas – a foci vébé hivatalos szponzora – azonnal visszahívta a pólókat, amiket egyébként csak az USA-ban lehetett kapni. Persze egy kis felhajtás a cég körül nem biztos, hogy rosszul jön, hiszen tudjuk, rossz reklám nincs.