Álinterjú készült a pszichopolippal

Vágólapra másolva!
A Suite101.com nevű internetes oldal elkészítette az első interjút Paullal, az oberhauseni jóssal, aki az első nemzetközileg is ismert celeb polip lett a világbajnokság alatt.
Vágólapra másolva!

A kagylókkal jósoló nyolckarú tengeri lény nyolcszor választott csapatot a világbajnokság során, és valamennyi alkalommal eltalálta a győztes kilétét. Az élő televíziós műsorban közvetített szeánszok elképesztő népszerűséget, valódi világírt hoztak a polipnak. Paul a vb-döntő fáradalmainak kipihenése után - feltehetően a szerző fantáziájának köszönhetően - élete első interjúján is túl van már.

Ebben újságírói kérdésre "elmondta", hogy a németek által Ausztrália ellen 4-0-ra megnyert találkozó előtt megérezte Tim Cahill kiállítását, de segítői nem engedték, hogy ezt külön megjósolja.

"A segítőim remek munkát végeztek" - mondta Paul - "nagy szerepük van abban, hogy a polipvilág csúcsára emelkedtem. De úgy érzem, nem bíztak eléggé a képességeimben."

Paul azt is érezte, hogy a Szerbia ellen megjósolt német vereség számos vitát fog kiváltani, de nem úszhatott szembe a megérzéseivel. A Ghána elleni győzelem előrejelzése pedig csak rutinmunka volt.

Nem úgy a német-angol meccs kimenetele, ahol Frank Lampard meg nem adott gólja bizony könnyen keresztül húzhatta volna Paul számításait.

"Éreztem, hogy a németek fognak nyerni, de azzal nem számoltam, hogy a játékvezető totálisan alkalmatlan lesz a feladata ellátására" - ismerte el a tippkirály.

Az Argentína elleni 4-0-s negyeddöntőről Maradona 1986-os kezezése tehet: "Úgy gondoltam, itt az ideje, hogy Maradonára végre lesújtson a büntetés az Isten keze-dolog miatt."

Azonban Paul néha még magának is feladja a leckét. A német-spanyol elődöntő győztesének helyes megjövendölésére a mai napig nem találja a választ. "Néha én magam sem tudom, hogy csinálom" - árulta el.

A polip a vébé utolsó két meccse előtt is jósolt. A németek Uruguay elleni diadalát szinte gyerekjáték volt számára eltalálni, azonban a spanyol-holland döntő az első olyan meccs volt pályafutása során, amikor nem a német csapat valamelyik találkozójára kellett tippelnie. Érezte vajon, hogy képességeit egy németmentes meccsen is bizonyítania kell?

Így jósolta meg Paul a spanyol vb-győzelmet

"Úgy éreztem, hogy a rajongóim megérdemelnek ennyit a torna során megnyilvánuló hűségükért. És így bebizonyíthattam, hogy nem vagyok olyan, mint a bűvész, aki csak egy trükköt ismer."