Sneijder: Nem tudunk a jövőre gondolni

Vágólapra másolva!
A világbajnoki döntőt a spanyolokkal szemben hosszabbításban 1-0-ra elvesztő hollandok nehezen dolgozták fel a vereséget, a játékosok többsége azt emelte ki, hogy karnyújtásnyira voltak a vb-győzelemtől, emiatt különösen fáj nekik a kudarc.
Vágólapra másolva!

"Nagyon bánt, hogy nem sikerült. Olyan közel voltunk hozzá. Ha világbajnokok akarunk lenni, értékesíteni kell a helyzeteinket" - mondta könnyeivel küszködve a védő Joris Mathijsen, aki Iniesta gólja után dühében a földhöz vágta a labdát a partjelző orra előtt.

"Az elsőnél nem lőttem el igazán jól a labdát. A másodiknál kibillentettek az egyensúlyomból" - fogalmazott kihagyott nagy lehetőségeivel kapcsolatban Arjen Robben. "Szervezettek voltunk, de kikaptunk. Ilyen a futball."

"Megvoltak a lehetőségeink, kár, hogy nem jöttek be" - kesergett a legeredményesebbek csoportjába tartozó, ötgólos Wesley Sneijder, aki a mérkőzés után percekig magába roskadva, sírva ült a gyepen. "Szomorúak vagyunk, mert olyan közel álltunk a diadalhoz. Egyelőre nem tudunk a jövőre gondolni, mert még éppen hogy csak elvesztettük a döntőt. Ezzel együtt büszkének kell lennünk, hihetetlen vb-t produkáltunk. Ünnepelni fogunk a szurkolóinkkal. Úgy vélem, jobb csapattól kaptunk ki."

"Ez annyira kiábrándító" - mondta a középpályás Dirk Kuyt. "Csalódottak és dühösek vagyunk. Soha nem szabad másokat vádolnunk, mert mindenki a saját teljesítményéért felel, ezzel együtt úgy gondolom, hogy a bíró egy kicsit inkább a spanyoloknak kedvezett. Végül ez a világbajnoki győzelmünkbe került."