Marad az új-zélandi sikerkapitány

Vágólapra másolva!
A következő világbajnoki selejtezőkön is Ricki Herbert irányítja szövetségi kapitányként az új-zélandi fociválogatottat, amely a vb egyetlen veretlen csapata lett három csoportkörös döntetlennel.
Vágólapra másolva!

Az óceániai csapat a 49 esztendős szakvezető irányításával 28 év szünet után jutott ki ismét a vb-re. A tréner keddi bejelentése szerint a 2014-es brazíliai eseményig ő marad a kispadon, miközben az ausztrál élvonalban érdekelt Wellington Phoenix csapatát is edzi majd.

Herbert több külföldi ajánlatot is visszautasított, s a válogatottal, valamint a Wellingtonnal is három évre szóló szerződést kötött.

A kapitány játékosként tagja volt az 1982-ben először vb-szereplő új-zélandi együttesnek, amelynek vezetését 2005-ben vállalta el. A világranglistán 78. nemzeti alakulat mindhárom csoportmérkőzésén, a szlovákok, a 2006-os győztes olaszok és a paraguayiak ellen is döntetlent ért el, így a hagyományosan rögbi-kedvelő országban kitört a futball-láz.

"Szeretnék a továbbiakban is a megkezdett úton haladni és elkerülni azt, ami 28 évvel ezelőtt történt" - mondta Herbert az új-zélandi televíziónak adott interjúban. "Akkor hazajöttünk a vb-ről, a vezetésben több változtatás is történt, s a labdarúgásunk egyszerűen összeomlott."