Lőw gátlásosságról, Lahm gyávaságról beszélt

Vágólapra másolva!
David Villa szerint eddigi legjobb világbajnoki mérkőzését játszotta a spanyol válogatott, amely 1-0-ra legyőzte Németországot az elődöntőben, s vasárnap az aranyéremért játszhat Hollandiával. A német oldal elkeseredett. Joachim Löw kapitány szerint nem tudta leküzdeni a csapat gátlásosságát, Philipp Lahm szerint pedig gyáván játszottak elöl.
Vágólapra másolva!

"Gratulálok a spanyoloknak, úgy gondolom, az elmúlt két-három évben nyújtott teljesítményüket látva, ők lesznek a világbajnokok. Remekül játszottak, egyszerűen lezártak előlünk minden lehetőséget. Nem tudtuk leküzdeni gátlásainkat, nem tudtuk birtokolni a labdát, és így elfogyott az erőnk" - mondta a mérkőzést követően Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya.

"Nem akarok neveket külön kiemelni, de csapatomból többen elképesztő munkát végeztek, mint védekezésben, mind támadásban. Most remekül sikerült minden, fizikálisan és technikailag is, de ne feledjük, vár még ránk egy mérkőzés. Hollandia nagyon jól prezentálta eddig a holland futball erejét, kemény döntő elé nézünk." - értékelte az elődöntőt a győztes spanyol csapat szövetségi kapitánya, Vicente Del Bosque.

"Mérhetetlenül csalódott vagyok" - mondta Philipp Lahm, a németek csapatkapitánya. "Az első félidőben nagyon gyáván játszottunk elöl, utána pedig nem tudtuk kihasználni a kevés lehetőségünket. A harmadik helyért játszunk, most erre gondolni sem akarok."

"A válogatott eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta, eljött az a pillanat, amikor vb-döntőt játszhatunk. Nagyszerű csapat vagyunk, ezt már két éve az Eb-n is bizonyítottuk. Nyerni akarunk" - örült David Villa, a spanyolok csatára.