Kirúgták a nigériai fociszövetség első két emberét

Vágólapra másolva!
A Nigériai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága menesztette az elnököt és az alelnököt a szervezettől, és levélben fordult az ország első emberéhez, hogy korábbi bejelentésével ellentétben engedje indulni a nemzeti csapatot a következő két évben is a nemzetközi megmérettetéseken.
Vágólapra másolva!

A szövetség vasárnap közleményben jelezte, hogy megvált Sani Lulu elnöktől és Amanze Ugbulam alelnöktől, illetve mellettük még a technikai bizottság egy tagjától is. E mellett a szervezet elnézést kért a válogatott gyenge világbajnoki szerepléséért is.

A bizottság közleményében az állam elnökéhez, Goodluck Jonathanhez fordulva igyekezett hangsúlyozni, hogy amennyiben valóban nem engedik a válogatottat a következő két évben semmilyen nemzetközi eseményre, úgy súlyos büntetésre számíthatnak a nemzetközi szövetségtől (FIFA).

Goodluck Jonathan szerdán közölte, hogy két évre minden nemzetközi versengéstől eltiltja a csapatot, mivel annyira elkeserítette a válogatott korai búcsúja a dél-afrikai világbajnokságon. A felfüggesztéssel fenyegető FIFA hétfő estig adott haladékot a döntés megváltoztatására.