Felesége mondatta le a dél-koreai kapitányt

Vágólapra másolva!
A Koreai Köztársaság szövetségi kapitánya, Huh Dzsung Mu is lemondott posztjáról, azonban nem a kiesés miatt, hanem családi okokból.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai együttes a csoportjából továbbjutott ugyan, ám a nyolcaddöntőben 2-1-re kikapott Uruguaytól. Így is ez volt a válogatott legjobb világbajnoki szereplése a hazáján kívül, és a szövetség elöljárói is elégedett voltak a szakvezető munkájával, Huh azonban kijelentette, hogy nem hosszabbítja meg szerződését.

"Azért döntöttem így, mert a családom nagyon sokat szenvedett miattam. A jövőben szeretnék több időt tölteni velük" - nyilatkozta az edző, akit a drukkerek elsősorban az Argentína elleni 4-1-es vereség után találtak meg.

Azt vetették a szemére, hogy a jobbhátvéd posztján a Görögország ellen jó teljesítményt nyújtó Csa Du Ri helyett Oh Beom Szokot szerepeltette, és a különböző internetes fórumokon néhány becsmérlő megjegyzés is olvasható volt. Ez különösen rosszul esett Huh családjának, elsősorban gyermekeinek, és felesége, Csoj Mi Na az egyik napilap hasábjain kifejezetten kérte férjét, hogy mondjon le.

www.global-soccer.eu