Erotikus rajzzal jósoló spanyol drukker és flörtben gyenge magyar nők

Vágólapra másolva!
Ahogy a Paraguay elleni vb-negyeddöntő előtt, úgy a lefújás után is a spanyol drukkerektől volt hangos az Ellis Park környéke, a piros és sárga színekben pompázó armada hosszasan ünnepelte a válogatott első elődöntőjét. A meccs utáni kavalkádban sikerült megtudni, mi a gond a magyar nőkkel, miért nem kerül a kispadra a góllövés ellen beoltott Fernando Torres, valamint hogy miképp lehet egy meccs eredményét erotikus jellegű rajzzal visszaadni.
Vágólapra másolva!

Dajka Balázs helyszíni jelentése Johhanesburgból

Tudni lehetett, akárhogy is végződik a spanyol-paraguayi negyeddöntő, történelmi tettet visz véghez az a csapat, amelyik továbbmegy, hiszen sem a védekezésben felülmúlhatatlan dél-amerikaiak, sem az Európa-bajnok spanyolok nem voltak még elődöntőben a vébéken (Spanyolország 1950-ben negyedik lett, de akkor körmérkőzéses rendszerben dőltek el a dobogós helyezések).

A vártnál sokkal nagyobb csatában kiszenvedett spanyol győzelem után az Ellis Park környékét simán össze lehetett volna téveszteni a madridi vagy barcelonai utcákkal, mindenhonnan a Viva Espana hallatszódott, a tévétársaságok pedig egymást lökdösték arrébb, hogy felvegyék az ünneplő spanyol tömeget.

Paraguyi szurkolókból eleve jóval kevesebbet láttunk, ők a meccs után érthető okokból kevésbé vegyültek el a harsányan örömködő spanyolok között, inkább meghúzták magukat egy kevésbé forgalmas helyen. A meccs után elsőként meglátott paraguayi páros egyik tagja könnyeit törölgetve nyomkodta a telefonját, a másik sem volt túl beszédes kedvében, főleg a kihagyott tizenegyest kárhoztatta a kiesés miatt.

A Juan Carlos Lopez Moreiraként bemutatkozó paraguayi szurkoló is Cardozo elrontott büntetőjét érezte a fordulópontnak, és azt mondta, egyelőre nem tud örülni annak, hogy története legjobb vb-szereplését érte el a válogatott, mert megvolt az esély az elődöntőre. "Jó taktikával játszottunk, nem volt igazán helyük a spanyoloknak, és igyekeztünk nyomás alá helyezni őket a középpályán, ami láthatóan nem tetszett nekik. Hogy miért voltak ilyen jók a dél-amerikaiak a vébén? Talán azért, mert már nem csak a brazil és argentin sztárokat viszik el a topligás csapatok. Remélem, Paraguay még erősebb lesz a következő vébén, jó lenne, ha Brazíliában összejönne az elődöntő" - mondta egy félszeg mosoly kíséretében.

A spanyolok egy része a győzelem ellenére kritikus volt, többen is kifogásolták, hogy lassan játszott a csapat, és hálálkodtak Casillasnak, amiért kivédte a tizenegyest 0-0-nál. "Nálam inkább Villa a hős, nem tud kifogyni a gólokból. Fura látni, hogy Torres mennyire szenved, miközben Villa élete formájában viszi a hátán a csapatot. A németek ellen a szerencsére is szükség lesz, szerintem jobbak, mint két éve az Eb-n voltak, én őket tartom esélyesebbnek" - latolgatta az elődöntős esélyeket Pablo.

Egy háromfős társaság szószólója meglepő módon Busquetset dicsérte, aki szerinte az állandó gürizéssel és a rengeteg labdaszerzéssel megteremti a megfelelő hátteret a középpálya művészeinek, Villára pedig csak annyit mond: "nincsenek rá szavak". A negyven év körüli trió tagjai a németekkel nem akartak foglalkozni, inkább kárörvendően emlegették Maradonát és az argentin válogatott hatalmas pofára esését. Egyikük azt mondta, furcsa megélni, hogy annyi elrontott nagy torna után Spanyolország mostanában már realizálni tudja az esélyeket, amit annak tulajdonít, hogy a Realnál és a Barcában is sokkal jobban odafigyeltek a spanyol játékosokra. A brigád harmadik tagja, aki kicsit a Zorróban megismert Garcia őrmesterre hasonlitott nagy, kerek arcával, Torrest vette védelmébe, szerinte Del Bosque még most sem fogja a padra ültetni, de a liverpooli csatárnak valamiért jól megy a németek ellen, és ugyanúgy eldöntheti a meccset, mint 2008-ban az Eb-döntőt.

A társaival a stadion mellett labdázó Carlos saját bevallása szerint egy évet töltött Budapesten, imádta a várost, külön kiemelte a Margitszigetet, a gulyást és a szép nőket, igaz, utóbbiakkal kapcsolatban megjegyezte, az egyetlen probléma, hogy sokan nem beszélnek rendesen angolul, így nehéz velük flörtölni. Carlos Paraguay védelmét és taktikáját dicsérte, Torresnek szerinte nincs elég önbizalma, Villa és Casillas közül pedig a kapust tartotta nagyobb hősnek. Az elődöntőben nem zárja ki, hogy a védekezes kerül előtérbe, és azért tartja nehéz feladatnak a németek legyőzését, mert Kloséék két nagy diadal miatt duzzadnak az önbizalomtól.

A sok jókedélyű spanyol között sikerült egy fura alakba is belebotlani, aki a feltett kérdés után szimplán elvette a tollam és a jegyzetfüzetem, rajzolt egy ábrát, amin egy Spain feliratú figura hátulról szexuál egy Germany feliratú nőt, majd a mű befejezése után diadalittas arckifejezéssel továbbállt. Hogy a jóember rajzpályázaton soha nem fog milliókat kaszálni, az szinte biztos, de az arcát elnézve őt most az is tökéletesen elégedetté tette, hogy a csapata nyert, a büfében volt elég sör, ő pedig kiélhette művészi hajlamait.