Zidane keményen nekiment a francia kapitánynak

Vágólapra másolva!
Raymond Domenech nem vérbeli edző, csapatmunka pedig nincs - ez a világ- és Európa-bajnok Zinedine Zidane sarkalatos véleménye, melyet a francia labdarúgó-válogatott világbajnoki nyitómérkőzése nyomán vasárnap este osztott meg a Canal Plus csatorna nézőivel.
Vágólapra másolva!

A korábbi kiváló középpályás szerint a játékosoknak több felelősséget kell vállalniuk, félre kell tenniük az egójukat, hogy együtt jobb teljesítményre legyenek képesek. Zidane azt is elmondta, hogy kevés esélyt lát a fejlődésre, már csak azért is, mert a szövetségi kapitány nem igazi edzőtípus, inkább a játékosok kiválasztásában számít szaktekintélynek.

"Domenech nem edző" - jelentette ki Zidane. "Úgy vélem, egyelőre annyit tett, hogy összerakott egy válogatottat, kiválogatta a játékosokat. Márpedig ennek a csapatnak egy adott pillanatban el kell kezdenie játszani. Ő a kapitány, ő határozza meg, mi történjen, de aztán már a pályán lévők tesznek ehhez hozzá valami pluszt. Az uruguayiak ellen nem volt összjáték, ha valami elindult, az egyéni kezdeményezésből fakadt, mindenki egyedül akarta megoldani a dolgokat. Márpedig mindannyian tudjuk, hogy az ilyen mérkőzéséken a csapatmunka vezet eredményre."

Az [origo] munkatársának még a 2008-as Európa-bajnokságon sikerült megszólaltatnia Zidane-t, akinek mostani kemény kritikája azért is meglepő, mert két éve még nem volt hajlnadó rosszat mondani a már akkor is rendkívül népszerűtlen Domenech-ről, noha az őt meginterjúvoló újságírók szinte folyamtosan erre kapacitálták.

A franciák, akik péntek este gólnélküli döntetlent játszottak az uruguayiakkal, legközelebb csütörtökön lépnek pályára, ellenfelük a házigazda dél-afrikaiakkal szemben 1-1-gyel nyitó mexikói válogatott lesz.