Wayne Rooney, az angol Dzsong Te Sze

Vágólapra másolva!
Szarkasztikus bejegyzésekben ír az észak-koreai válogatottról a helyi szövetség nevében a DPRK_FA nevű Twitter oldal. Focisták és szurkolók a világ legboldogabb országából, egy twitterező szerint.
Vágólapra másolva!

A mikroblog bejegyzései közt olvasható a szenzációs bejelentés, hogy a Brazília fölött aratott győzelemmel a csapat megnyerte a vb-t, a meccs utáni éjszakán pedig már minden játékos arról álmodott, miként nyújtja át a trófeát a kedves vezérének, Kim Dzsong Ilnek.

A korábban a koreai Rooney-nak hívott Dzsong Te Sze annyira népszerű lett, hogy Európában újabban Rooney-t nevezik az angol Dzsong Te Szének - jelenti ki büszkén az oldal.

Kiderült, hogy az észak-koreai játékosoknak azért van hasonló nevük, hogy megtévesszék a bírót, a rövidnadrág pedig a jobb aerodinamikai mutatók eléréséhez kell.

Még a csoportmeccsek során a hírszerzés remek munkájának volt köszönhető a Portugália elleni 0-0-s döntetlen. A koreai ügynökök ugyanis kiderítették, hogy a magukat "portugáloknak" hívó együttes valójában a spanyol B csapat. Így már nem volt nehéz velük felvenni a harcot, bár hozzáteszik, ha Ri Mjong Guk nem véd briliáns formában, akár 7-0-s vereség is lehetett volna.

A mérkőzés után a játékosok egy nagy, Kim Dzsong Il képével díszített tortát kaptak, "az ellenfél legrosszabb játékosa, Cristiano Ronaldo" pedig még az öltözőben gratulált nekik.

A DPRK_FA-n kulturális érdekességek is találhatóak: az oldal szerint például a nemzeti himnusz egy kapitalista sárkány lemészárlásáról szól, aki McDonald's építését tervezte Phenjanban.