Vérig sértette a németeket a tudatlan szerb riporter

Vágólapra másolva!
Teljes a felháborodás a német szurkolók és szerb televíziónézők között, miután a szerb állami televízió riportere, Vladimir Mijaljevic a Németország-Ausztrália mérkőzés kommentálása közben azt mondta, azért Manuel Neuer áll a németek kapujában, mert Robert Enke sérült. A tudatlan újságíró nem tudta, hogy a hannoveri kapus tavaly novemberben öngyilkos lett.
Vágólapra másolva!

"Neuer áll a kapuban, mert Enke nem tud játszani. Sérült" - hangzott el a szerb állami televízió (RTS) vasárnap esti közvetítésében. A Németország-Ausztrália világbajnoki mérkőzés kommentátora, Vladimir Mijaljevic nem tudta, hogy Robert Enke, a Hannover kapusa tavaly november 10-én öngyilkosságot követett el.

A Bild felháborodottan írt a témáról, de még a szerb szurkolók is dühösen reagáltak az újságíró szavaira.

A német lapnak Enke barátja, Jörg Neblung nyilatkozott. "Nem hiszem, hogy ez rosszindulatú tréfa lett volna, a riporter egyszerűen nem tájékozódott. Nehéz megérteni, de nem tehetünk semmit, már megtörtént."

A szerbeknél állandóan zajlik az élet, a Ghána elleni vereséget követően "Új név, régi hülyeségek" címmel írt cikket a Mondo internetes újság, hozzátéve, mindegy az ország Jugoszlávia, Szerbia-Montenegró vagy Szerbia néven indul egy világversenyen, a végeredmény mindig ugyanaz lesz a buta kiállítástól az értelmetlen büntetőn át a vereségig.

A Svet című bulvárlap pedig szerdán azt írta, világbajnokság előtti felkészülés során Nemanja Vidic és Marko Pantelic a összeverekedtek egymással a kovilovói edzőtáborban.