Verbális harakirit követett el a japán kapitány

Vágólapra másolva!
A válogatott kieséséért vállalta a felelősséget, s gyakorlatilag a Paraguay elleni vesztes nyolcaddöntőt követően lemondott posztjáról Okada Takesi, a japánok szövetségi kapitánya. Az ázsiai csapat 0-0-s mérkőzést követően büntetőrúgásokkal maradt alul, Okada szerint mindezért csak ő a felelős.
Vágólapra másolva!

"Nem igazán volt olyan a mérkőzés, amilyet a szurkolók vártak, de azért igyekeztünk tenni valamit a győzelemért, és akadtak jó periódusaink. A japánok azt játszották, amit szoktak, átengedték nekünk a kezdeményezést, és kontrákkal próbálkoztak. A tizenegyeseknél mi koncentráltunk jobban, de egyik csapatnak sincs miért szégyenkeznie, mindkettő mindent elkövetett a sikerért. Paraguay számára a negyeddöntőbe jutás történelmi jelentőségű, el tudom képzelni, ahogy otthon most ünnepelnek. Isten a mi oldalunkon állt, most már többet akarunk" - nyilatkozta a mérkőzés után Gerardo Martino, a paraguayi válogatott szövetségi kapitánya.

A dél-amerikai együttes 0-0-s döntetlen után büntetőkkel 5-3-ra verte Japánt. A keletiek kapitánya, Okada Takesi gyakorlatilag lemondott a sajtótájékoztatón.

"Nincs miért sajnálkoznunk. A futballisták csodálatosak voltak, Japán büszke lehet rájuk. A búcsúért én vagyok a felelős. Nem tettem meg mindent annak érdekében, hogy lehetőséget teremtsek nekik a győzelem kiharcolására. Nehéz megmagyarázni, miért estünk ki. Csapatunk nem képes sok helyzetet kialakítani, de most még azt a keveset sem tudtuk gólra váltani. Mit tehettem volna többet? Talán jobban kellett volna sulykolnom a játékosaimba, hogy győzni kell. Ami a jövőmet illeti, nincs sok mondanivalóm, ha csak az nem, hogy úgy vélem, nem sok teendőm van már ebben a pozícióban."