Taktikát vált az olasz válogatott

Vágólapra másolva!
A címvédő olaszok döntetlennel kezdtek a tornán, és egyáltalán nem nyújtottak meggyőző teljesítményt, éppen ezért Új-Zéland ellen Marcello Lippi változtathat a taktikán.
Vágólapra másolva!

A nyitómérkőzésen Paraguay ellen az első játékrészben 4-2-3-1-es szisztémában futballozott a világbajnok, ami nem működött, éppen ezért Lippi a második félidőre átállt a 4-4-2-re, és várhatóan Új-Zéland ellen is ezt alkalmazza.

A kérdés már csak az, hogy személyi változások is lesznek-e a csapatban, hiszen az első találkozón látott kezdőtizenegy alkalmas erre a formációra is. A csatárokkal azonban különösen elégedetlen volt a kapitány, így elképzelhető, hogy a gyenge teljesítményt nyújtó Vincenzo Iaquinta helyett a Serie A gólkirálya, Antonio di Natale kezd. Ez már csak azért is jó hatással lehet az összjátékra, mert a jobbszélső Simone Pepével évek óta együtt futballozik az Udinesében.

A kapuban biztosan Federico Marchettit láthatjuk, hiszen Gianluigi Buffon megsérült, és a vébén már aligha védhet. A Cagliari kapusának elsősorban a beívelésekre kell figyelnie, hiszen az új-zélandiak rendre magas labdákkal operálnak. "Tudjuk, hogy nagyon erősek, és remekül fejelnek" - jellemezte az ellenfél játékosait Marchetti.

A két csapat tavaly a Konföderációs-kupa előtt egy felkészülési mérkőzésen már találkozott, és akkor az olaszok nagy meglepetésre csak 4-3-ra tudtak nyerni. Ez az eredmény most még nagyobb szenzációt jelentene, hiszen világbajnokságon utoljára 2002-ben játszottak hétgólos mérkőzést (Brazília akkor 5-2-re verte Costa Ricát).

Az óceániaiaknál a középpályás Tim Brown ugyan felépült, de a hírek szerint Ricki Herbert szövetségi kapitány még nem kockáztatja meg a játékát, és csak a kispadra ülteti, vagyis ugyanazt a kezdőcsapatot küldi pályára, mint Szlovákia ellen.

Az utolsó percben szerzett egyenlítő gól alaposan meghozta az új-zélandiak étvágyát. "Nincs veszítenivalónk, és senki sem vár jó eredményt tőlünk, de bizonyítani fogjuk, hogy képesek vagyunk helytállni a legjobbakkal szemben is" - nyilatkozta Tommy Smith.

A 16 órakor kezdődő mérkőzés várható kezdőcsapatai:
Olaszország: Marchetti - Zambrotta, F. Cannavaro, Chiellini, Criscito, Pepe, Montolivo, De Rossi, Marchisio, Di Natale, Gilardino. Szövetségi kapitány: Lippi.
Új-Zéland: Paston - Reid, Nelsen, Vicelich, Smith, Lochhead, Bertos, Elliott, Smeltz, Killen, Fallon. Szövetségi kapitány: Herbert.

www.global-soccer.eu