Sólyomszem lepheti el az angol futballpályákat

Vágólapra másolva!
Minden Premier League-ben szereplő futballcsapat pályájára ingyen telepítené a teniszversenyekről ismert Sólyomszemet a rendszert működtető cég általános igazgatója. Paul Hawkins reméli, Lampard meg nem adott gólja nem lesz hiábavaló.
Vágólapra másolva!

A telepítés pályánként 125 ezer és 250 ezer font közötti összeget emésztene fel, de Hawkins erre is tudna megoldást. "Akár ingyen is felszerelnénk a rendszert, cserébe annyit kérünk, hogy rendelkezzünk ennek a reklámjogaival. Wimbledonban így működik, azaz kereskedelmi szempontból életképes lenne az üzlet."

Hawkins üdvözölte Sepp Blatter FIFA-elnök bejelentését, miszerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség újra megvizsgálja, hogy bevezesse-e a videobírót, négy hónappal azután, hogy visszautasította a kezdeményezést. Blatter azon véleményét, hogy a Sólyomszem nem megoldás erre, mert kamerákon alapul, s a "kamerák nem látnak mindent", az igazgató visszautasította.

"Száz százalékig pontos a rendszer, ezt független testületek vizsgálatai is megállapították. Remélem, Lampard meg nem adott gólja végül is nem lesz hiábavaló a sportág szempontjából."

Hawkins azonban realista, azt mondja, nem nyit még pezsgőt, s nem ünnepel. "Nem tudom, hogy a nemzetközi szövetség mennyire gondolja komolyan az egészet, mennyire akarja megfontolni a gólbíró-rendszer kiépítését, vagy egyszerűen ismét visszautasítja, mint eddig mindig.