Ronaldo a legismertebb, Casillas a legkedveltebb labdarúgó

Vágólapra másolva!
A Gfk Hungaria Sztár Monitor közvéleménykutató cég felmérése szerint a magyar internetezők közül tízből heten ismerik fel Cristiano Ronaldót, ugyanakkor a portugál játékos csupán a válaszadók hét százalékának a kedvence.
Vágólapra másolva!

A Gfk Hungaria még a labdarúgó-világbajnokság előtt, májusban végzett felmérést az internettel rendelkező magyarországi felnőtt lakosság körében, melyben 18, a vébén is szereplő labdarúgó ismertségét és népszerűségét vizsgálták.

Nem meglepő, hogy a válaszadók közül a legtöbben a portugál Cristiano Ronaldót ismerik, tízből heten tudják, kiről van szó, amikor felmerül a neve. Kevesebben (58 százaléknyian) ismerik a brazil válogatott középpályását, Kakát, és az 53 százalékos ismertséggel rendelkező Lionel Messit. Frank Lampardot és Franck Ribéryt ugyanakkor a válaszadók egyharmada ismeri, utóbbi eredménye azonban 10 százalékkal nőtt a két évvel ezelőtti felméréshez képest.

A legkedveltebb játékosok között azonban nincsenek ott a legismertebbek. Ezt a kategóriát a spanyol válogatott kapusa, Iker Casillas vezeti 65 százalékos tetszési indexszel. Ő az egyetlen, aki a férfi és női válaszadók között is egyforma népszerűségnek örvend.

Ugyanis a nők inkább esztétikai alapon választanak kedvenceket, ezért szerepel náluk jól Lampard, Gianluigi Buffon vagy Thierry Henry, addig a férfiakat a játéktudással lehet megfogni, így náluk az első három helyen Messi, Xavi Hernandez és Steven Gerrard áll.

A népszerűségi listán Cristiano Ronaldónak és Kakának is csak a hátsó traktusban jutott hely, mindkettőjüket a válaszadók csupán hét százaléka jelölte meg kedvenceként.