Rohamrendőrökkel verekedtek az új-zélandi drukkerek

Vágólapra másolva!
A 0-0-s döntetlennel végződött Paraguay - Új-Zéland mérkőzést követően az óceániai csapat boldogan ünneplő drukkerei összeverekedtek a dél-afrikai rohamrendőrökkel. Közben a gyepen a játékosok dulakodtak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) illetékeseivel - írja a Guardian című angol lap.
Vágólapra másolva!

A döntetlen azt jelentette, hogy Új-Zéland ugyan kiesett a csoportkör végeztével, de így is történelmi sikert elérve, veretlenül, a világbajnok olaszokat megelőzve 3 ponttal végzett a csoport harmadik helyén. A szurkolók a mérkőzés után ennek megfelelően viselkedtek: a lelátón ünnepelték kedvenceiket.

Húsz perccel a mérkőzés után a rendőrök felszólították a drukkereket, hogy hagyják el a stadiont, azonban azok nem mozdultak. Ekkor a rohamrendőrök berontottak a szektorba és rövid dulakodás után pajzsot és gumibotot használva kiszorították az új-zélandi szurkolókat.

Miközben Új-Zélandon megütközéssel fogadták a rendőrség fellépését, az akcióért felelős helyi rendőrtiszt semmilyen különös dolgot nem látott csütörtök este.

"Egy csoport új-zélandi szurkoló a mérkőzés után még jó ideig a szektorában maradt. Énekelve ünnepelték a csapatukat, örültek a döntetlennek, mindenki boldog volt. Felszólítottuk őket, hogy hagyják el a stadiont, ami meg is történt. Minden barátságosan zajlott."

Miközben a drukkerek a rendőrökkel hadakoztak, az új-zélandi focistáknak a FIFA illetékeseivel gyűlt meg a bajuk, akik nem engedték, hogy a diadalmas 0-0 után a futballisták köszöntsék a stadionban ülő szeretteiket. Rövid huzavona után a játékosok bevonultak az öltözőbe.