Poénnak szánta a bundavádat az olasz miniszter

Vágólapra másolva!
Umberto Bossi, a radikális Északi Liga vezetője ismét hallatott magáról, a korábban többször is botrányt okozó politikus ezúttal az olasz válogatottba rúgott bele, amikor azt mondta, a csapat biztosan lefizeti majd a szlovákokat a sorsdöntő vb-meccs előtt. Igaz, Bossi később azzal védekezett, csak viccnek szánta a mondatot.
Vágólapra másolva!

A gazdag északi régióknak autonómiát követelő Északi Liga vezetője korábban többek között azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azt mondta, kitörölné a hátsóját az olasz zászlóval, vagy hogy a középső ujját mutatta, miközben a himnuszból idézett.

Most nem volt az igazi az időzítés, hiszen Olaszország amúgy is feszült a válogatott két vérszegény döntetlenje miatt, de Bossinak sikerült még inkább felkorbácsolni a kedélyeket, amikor azt mondta, a válogatott lefizeti a szlovákokat, hogy továbbjusson a csoportból. "Figyeljék meg, az ősztől két-három szlovák játékos szerepel majd olasz csapatokban" - mondta Bossi, aki ezzel a kijelentéssel magára haragította az Olasz Labdarúgó Szövetséget.

A reformügyi miniszter később korrigált, és azt mondta, csak viccelt. "Elnézést kérek a csapattól, csak egy poént sütöttem el, miközben a kollégákkal beszéltem, nem hittem, hogy ekkora ügy lesz belőle. Minden jót kívánok a válogatottnak, remélem, minél tovább jutnak a vébén."

A válogatott és az Északi Liga között nem ez az első konfrontáció, a vébé előtt Roberto Calderoli, a törvényalkotás egyszerűbbé tételéért felelős miniszter indítványozta, hogy a válogatott tagjainak az államadósságra való tekintettel példát mutatva, önként kellene lemondaniuk a prémiumról.