Dél-Afrikának szurkoltak Párizsban a franciák

Vágólapra másolva!
Franciaország a saját válogatottja ellen fordult, a Dél-Afrika elleni meccset nyilvános helyeken néző franciák az afrikaiaknak szurkoltak, góljaikat hatalmas ovációval fogadták - tudósította az [origo]-t Párizsban tartózkodó munkatársa.
Vágólapra másolva!

Tudósítónk egy belvárosi kávézóban, mintegy száz francia társaságában nézte meg a Franciaország - Dél-Afrika meccset. A drukkerek azonban nem saját válogatottjuknak, hanem az ellenfélnek szurkoltak, a dél-afrikai góloknál egymás nyakába borulva ujjongtak, majd felállva tapsoltak az ismétlés alatt, a francia hibáknál hangosan kinevették a játékosokat.

Gourcuff kiállítását ugyancsak nagy ovációval fogadták, egyedül amiatt bosszankodtak kicsit, hogy nem Cissét küldték le a pályáról. Amikor a szövetségi kapitányt, Raymond Domenechet mutatták, a franciák hangosan fújoltak.

"Nemcsak Domenechből van elegünk, hanem az egész csapatból, de a szövetségből is, amely képtelen volt elzavarni ezt a szövetségi kapitánynak nevezett bohócot" - mondta tudósítónknak az egyik vezérszurkoló, aki társaival együtt abban reménykedett, hogy a házigazda tízgólos verést mér a franciákra, mert akkor egy afrikai csapat is bejuthatott volna a nyolcaddöntőbe.

A minden előzmény ellenére is meglepő hangulatot megtapasztalva tudósítónk utánajárt, hogy máshol is franciák ellen szurkolnak-e a franciák, és mint megtudta, több nyilvános helyen is ugyanez történt Párizsban.