"Öt csaj még sosem fogta meg a seggem" - riport a focivébé szurkolóiról

Vágólapra másolva!
Argentína könnyen felejt, derült ki a Nigéria elleni meccs után végzett johannesburgi felmérésünkből, a dél-amerikai szurkolók ugyanis nem foglalkoztak azzal, hogy mennyit botladozott korábban Diego Maradona csapata, örültek a sikeres rajtnak, még ha nem is mindenki isteníti a kapitányt. A nigériaiak azért szomorkodtak, mert érzésük szerint el lehetett volna csípni az argentinokat, egy álmodozó dél-afrikai pedig úgy érzi, a kontinensen marad a vb-trófea. A szurkolók között azon sem akad fenn senki, ha egy francia Messi-mezben drukkol Argentínának, vagy ha egy öttagú hölgykoszorú skót férfifeneket fogdos.
Vágólapra másolva!

Dajka Balázs helyszíni jelentése Johannesburgból

Argentína, ha nem is habkönnyen, de hozta az első csoportmeccsét Nigéria ellen, az Ellis Parkban végzett rögtönzött közvélemény-kutatás során pedig arra voltunk kíváncsiak, hogy tetszett az előadás a dél-amerikai válogatott drukkereinek.

Nos, az eredmény miatt nem görbültek le a szájak, de a legtöbben azért nehezményezték, hogy a csapat, Messivel az élen, meccsben tartotta a nigériaiakat azzal, hogy egyre másra hagyta ki a helyzetet. Persze nézhetjük ezt arról az oldalról is, hogy a nigériai kapus, Enyeama tette elsőrangúan a dolgát, az argentinok többsége nem is szidta, sokkal inkább dicsérte a válogatottban sokszor csak szenvedő Messit.

Maradona megítélése már jóval vegyesebb, a nagy Diegót a megkérdezettek fele rossz edzőnek tartja, aki önfejűsége és rutintalansága miatt sokszor kapkodva hozza meg a döntéseit. A csapatot viszont egységesen imádja a kék-fehérbe öltözött tömeg, Andrés például Zanettit és Cambiassót sem hiányolja, mert bár elismeri, hogy nagy játékosok, csak azokkal foglalkozik, akik itt vannak a keretben. A mellette bőszen bólogató, Boca-mezes Juan Maradonát is isteníti, szerinte senki nem tudja úgy motiválni a saját csapatát, mint az argentinok nemzeti hőse.

Az egyik argentin tévétársaság munkatársaként jelenlévő Maria minden bizonnyal nagy vitát folytatna honfitársával, a szőke tévés ugyanis nem szereti Maradonát, és a csapat játéka sem tetszett neki, lassúnak és unalmas találta. Messiről pedig csak annyit mondott, nagyon egyedül volt elöl, de ezt a véleményét is meg kéne védenie, mert egy Buenos Airesből érkezett trió éppen a válogatott támadóit dicsérte a meccsel kapcsolatban.

Megpróbáljuk kicsit provokálni az argentinokat, és előhozzuk, vajon nem Maradona-e az oka annak, hogy Messi gyakran meg sem közelíti a Barcában látott formáját a nemzeti csapatban, ám nem járunk sikerrel. Jönnek sorban az érvek, miszerint túl nagy a nyomás Messin, hogy a Barcában jobban a keze alá dolgoznak a társak, hogy a válogatott keveset van együtt, és emiatt nem mindig megfelelő az összhang - de Maradonát senki nem piszkálja a Messi-rejtély miatt. Sőt, az apjával és a testvérével érkező Julia éppen Maradonát idézi, aki úgy udvarolt az aranylabdás zseninek, hogy "a válogatott egy Rolls Royce, amelynek Messi az egyik motorja".

Forrás: AFP

Az argentinok tehát egy emberként sorakoztak fel a válogatott mögé, simán elfelejtették az enyhén szólva is nyögvenyelős vb-selejtezőket, és nem tudnak elképzelni olyan körülményt, amely az útjukba állhat.

A vereség ellenére a nigériaiak sem vágtak eret magukon, ugyanúgy püfölik a dobokat kifelé sétálva, mint benn a stadionban, persze nem is kell még hazaküldeni őket, hiszen Dél-Korea és Görögország is alsóbb polcon szerepel Argentínához képest.

Ezt emeli ki az általunk megkérdezett nigériai duó is, amely főleg azért sajnálja a vereséget, mert érzésük szerint ezen a napon meg lehetett volna csípni az argentinokat. Igaz, a kihagyott helyzetek és az argentinok felé címzett kritika mellett sportszerűen megemlítik, hogy csúnya zakó is becsúszhatott volna, ha Enyeama nem fog, mint a festék.

Forrás: AFP

Pár perccel később egy dél-afrikai férfi az afrikai összefogás jegyében nigériai mezben és zászlóval meséli nagy álmát, miszerint a vb-trófea a kontinensen marad. Hogy ezt komolyan gondolja, azt egyből nyomatékosítja, amikor kifejti, hogy az összes afrikai csapatnak tovább kell jutnia a nyolcaddöntőbe, bár azt már keserű szájízzel teszi hozzá, hogy a Mexikó elleni egy pont nagy csalódás volt neki.

A nagy nemzetközi játszótér kifogyhatatlan a fura fazonokból, a Messi-mezbe öltözött francia állampolgár még nem is lóg ki annyira a mezőnyből, a rövid ujjú mezben és a hagyományos szoknyában sört kortyoló skót tandem viszont erősen vonzza a tekinteteket. Kettőjük közül Paul a beszédesebb, szimplán hulladéknak nevezi a vébéről lemaradó skót válogatottat, majd kemény kritikával illeti a mostani torna szervezőit, de úgy van vele, amíg van sör és van mit nézni, addig nagy baj nincs.

Forrás: AFP

Társát közben megrohamozza egy ötfős dél-afrikai lánycsapat, amely annak próbál utánajárni, mi van a szoknya alatt. A skót férfiú dicséretes türelemmel viseli, míg mind az öt lány lecsekkolja, hogy tényleg nincs rajta alsó, egyikük felemelt hüvelykujjal jelzi, hogy tetszett neki, amit megtapogatott, mire a drukker válaszként megdicséri az egyik szőkeség valóban attraktív dekoltázsát.

"Apám, öt csaj még sosem fogta meg a seggem, micsoda nap" - mondja Paulnak fültől fülig érő vigyorral, majd egyszerre kapacitálnak, hogy a nagy izgalmakra gurítsak le velük pár üveg sört. Az invitálást udvariasan visszautasítva végül abban maradunk, hogy hétfőn látjuk egymást a holland-dán derbin, ismerve a két nép habitusát és kreativitását, ott sem fogunk ásítozni az unalomtól.