Naivitása miatt maradt le Szerbia a vb-elődöntőről

Vágólapra másolva!
Már a csoportküzdelmek során elbúcsúzott a labdarúgó-világbajnokságtól a szerb válogatott, ám Tomislav Karadzia, a helyi szövetség elnöke szerint, ha nem szenved naivitása miatt két vereséget az együttes, akár az elődöntőig is menetelhetett volna. A rossz szereplés anyagi következményekkel járt, így várhatóan csökkenteni fogják Radomir Antic kapitány fizetését.
Vágólapra másolva!

"Anyagi szempontból fiaskóként ért véget számunkra a világbajnokság, de szerencsére az eredményeket tekintve nem volt annyira katasztrofális a szereplésünk, mint az előző vb-n. Pedig Dél-Afrikában minden adott volt egy jó szerepléshez, hiszen a szerb labdarúgás soha ennyire felkészülten nem utazott még el egy nagy versenyre. Kiváló játékosaink vannak, ám mivel két mérkőzést is a naivitásunk miatt veszítettünk el, így már a csoportküzdelmek után búcsúztunk. Jó sorsolásunk volt: a nyolcaddöntőben az USA, utána Uruguay vagy Dél-Korea következett volna. Ez a három csapat közül egyik se jobb a szerb válogatottnál" - idézte a Magyar Szó Tomislav Karadzicot, a szerb szövetség elnökét.

"Abban bíztunk, hogy a csapat eljut a negyeddöntőbe vagy még tovább is. Ebben az esetben a szövetség kasszájában mintegy ötmillió dollárral lett volna több. Ezzel a pénzzel befejezhettünk volna néhány már elkezdett infrastrukturális projektünket" - tette hozzá Karadzic, aki szerint személyi következménye nem lesz a kiesésnek, de a pénzügyi lehetőségeket át kell gondolni.

"Még a világbajnokság előtt aláírtuk Radomir Antic kapitánnyal azt a szerződést, amely 2012-ig érvényes. Ám figyelembe véve, hogy nem a várakozásoknak megfelelően szerepelt a csapat, jelentős összegtől esett el a szövetség, azaz a kiadásainkat csökkenteni kell. Valamennyi költségünket figyelembe vesszük, de miután a szövetségi kapitánnyal aláírt szerződés a sikeres vb-szereplésre és az abból származó bevételekre épült, le kell ülnünk vele is beszélgetni.