Globális maffia a FIFA a líbiai elnök szerint

Vágólapra másolva!
Globális maffiának nevezte a FIFA-t Moamer Kadhafi szombaton. A líbiai vezető szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a fő felelőse annak a világméretű emberkereskedelemnek, amelyben a szegényebb országokból elviszik játékosokat a gazdagokba.
Vágólapra másolva!

"Elítéljük ezt a maffiát, ezt a korrupt szervezetet. Minden korrupt politikus és szervezet ellen harcolni kell, és ezt tesszük mi is"- mondta Kadhafi azon az ünnepségen, amit a líbiai amerikai katonai támaszpontok 40 évvel ezelőtti felszámolása alkalmából tartottak a Tripoli közelében lévő Mitiga katonai repülőtéren.

Kadhafi azzal vádolta a FIFA-t, hogy "egy újfajta rabszolga-kereskedelmet folytat, amikor megveszi a szegény országok játékosait, akiket egy gazdag ország kiképző táborába vitet, hogy aztán eladja őket". Kadhafi azt mondta, hogy a FIFA által keresett milliárdokból a szegény országokat kellene segíteni, hogy ők rendezzék rendszeresen a világbajnokságokat.

"A szegény népekkel szembeni igazságtalanság, gyűlölet és a keserűség megszüntetése érdekében kellene így cselekedniük, mert őket megfosztották eddig, hogy világbajnokságot rendezzenek" - közölte a líbiai vezető. Líbia korábban szemet vetett a 2010-es vébé rendezésére. Az észak-afrikai ország végül a 2013-as Afrikai Nemzetek Kupájának rendezési jogát szerezte meg.