Chilét nem elégítette ki a 16 közé jutás

Vágólapra másolva!
Noha a legjobb 16 közé juttatta a válogatottat, Chilében támadják a 3-0-s vereséggel távozó válogatott vezetőjét, az argentin Marcelo Bielsát.
Vágólapra másolva!

A chilei válogatott a Brazília elleni nyolcaddöntő előtti napon a tizenegyeseket gyakorolta (Suazo, Fernández, Vidal hibátlan volt, Valdivia egyet hibázott, Fierro többet), de nem volt szükség hosszabbításra, büntetőpárbajra, mert a rendes játékidőben Brazília 3-0-lal hazaküldte a dél-amerikai selejtezőcsoportból másodikként kijutó chileieket.

Chilében nem ünneplik túlzottan az eredményt. Felipe Núnez ifjúsági válogatott szerint a lehető legjobb formára lett volna szükség, de Chile a legrosszabb arcát mutatta, de a kapusra nem neheztel, szerinte nem hibázott egyik gólnál sem. Miguel Ramírez, korábbi válogatott szerint egy ilyen szintű ellenféllel szemben nem hibázhat a védelem, de ezúttal nem azt mutatta a csapat, amit Honduras vagy Svájc ellen.

A szintén korábbi válogatott Miguel Ángel Neira erősebben támadja a kapitányt, szerinte Bielsa ellentmondott saját magának, hiszen támadó csapatot ígért, de főképp védekezett: nem volt felépítve a válogatott, senki nem támogatta a csatárokat, és érződött, hogy a csapat fél Brazíliától. Szerkezeti problémákat látott, és úgy véli, a játékosokat nem a helyükön játszatta az edző. "Nem értem, mi történt Bielsával" - nyilatkozta az Emol.com-nak.

Bernardo Bello szintén játszott a válogatottban, szerinte a chilei futball támadó jellegű volt a vébén, helyzeteket teremtett, de a válogatott gyengén használta ki ezeket - a brazilok ellen pedig nem látott meggyőző szélsőjátékot, játékost pedig nem is tudott kiemelni a csapatból.