Kirabolták az új-zélandi tévéseket is a focivébén

Vágólapra másolva!
Hetvenezer dollár összértékű felszerelést loptak el egy új-zélandi televíziós stábtól a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon - jelentette be vasárnap a helyi rendőrség. A sporteseményen nem ez az első tolvajlás, korábban már más újságíróktól, sportolóktól és szurkolóktól is loptak el pénzt és értéktárgyakat.
Vágólapra másolva!

A TVNZ tájékoztatása szerint munkatársaik egy rustenburgi szállodában szálltak meg, és miközben egy étteremben vacsoráztak, a rablók egy vasrúddal feltörték a szobájukat és elvitték felszerelésük egy részét.

A tolvajok egyebek mellett egy kamerát, hang- és világítástechnikai felszereléseket, műholdas berendezést és egy notebookot vittek magukkal, összesen 70 ezer dollár értékben. A dél-afrikai rendőrség megerősítette a betörés hírét, hozzátéve, hogy az újságírók feljelentést tettek az ügyben.

A világbajnokság kezdete óta nem ez az első eset, hogy tolvajok nehezítik az újságírók életét: a múlt héten kínai újságírók estek fegyveres rablás áldozatául, de szintén fegyveresek rabolták ki portugál újságírók egyik szállodai szobáját is.

Az igen magas bűnözési rátával rendelkező Dél-Afrikai Köztársaságban emellett több labdarúgótól is szurkolótól is loptak el értékeket a sportesemény kezdete óta.