Hazaküldték a vébéről, majd visszafogadták a ghánai sztárt

Vágólapra másolva!
Sulley Muntarit kirakták a ghánai válogatott keretéből, miután az Ausztrália elleni mérkőzés után előbb inzultálta csapattársait, majd heves szóváltásba keveredett Milovan Rajevac szövetségi kapitánnyal, írja a Kicker című német lap.
Vágólapra másolva!

Az olasz Internazionale középpályása azt rótta fel a szerb edzőnek, hogy a Szerbia ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen egyáltalán nem játszatta, és az Ausztrália elleni 1-1-es döntetlen során is csak a 77. percben küldte pályára.

Muntari egy felkészülési mérkőzésen szenvedett kisebb sérülést, de már a szerbek elleni mecss előtt jelezte, hogy készen áll a játékra. Ekkor még eltűrte a mellőzést, az ausztrálok elleni 13 perc játék azonban már kihozta a béketűrésből. Több csapattársával is összeveszett, és válogatott káromkodásokat zúdított Rajevacra, ami után a szerb kapitány azonnal hatállyal kirakta a ghánai keretből.

Ezt követően azonban a csapatkapitány Stephen Appiah és másik négy rutinos játékos beszélt Rajevaccal, és sikerült meggyőzniük a trénert, hogy vegye vissza a renitens játékost a csapathoz.

Muntari bocsánatot kért, és arra hivatkozott, hogy a tíz emberrel küzdő Ausztrália ellen elszalasztott győzelem okozta frusztráció váltotta ki belőle a meggondolatlan tetteket.

Ghána szerdán Németországgal játszik sorsdöntő mérkőzést. Ha nyernek, akkor biztos, hogy a legjobb 16 között folytathatják, minden más esetben búcsúznak a vébétől.

Ez rövid időn a második hasonló eset a világbajnokságon. Szombaton a francia csapatnál tört ki óriási botrány, miután a Mexikó elleni 2-0-s vereség után Nicolas Anelka nemes egyszerűséggel elküldte a kurva anyjába Raymond Domenech szövetségi kapitányt. A Chelsea csatárát azonnali hatállyal kirakták a keretből, annak ellenére, hogy a játékosok kiálltak mellette.