A semmiből lehet nyolcaddöntős Ausztrália

Vágólapra másolva!
Az eltiltásoktól sújtott ausztráloknak kötelező a győzelem Szerbia ellen, ám mivel döntetlen esetén Dejan Stankovicéknak is számolgatniuk kell, így várhatóan mind a két együttes a győzelemre hajt majd.
Vágólapra másolva!

A németek elleni 4-0-s fiaskó után kevesen gondolták, hogy az ausztrálok felállnak a padlóról, de a csapat Ghána ellen emberhátrányban is kiválóan futballozott, és akár nyerhetett is volna. Ez azonban nem sikerült, így Ausztrália győzelmi kényszerrel futballozik Szerbia ellen, ráadásul több kulcsembere nélkül. Harry Kewell és Craig Moore ugyanis az eltiltását tölti, Vince Grella pedig sérült - de legalább Tim Cahill visszatérhet a csapatba. Kérdés, Pim Verbeek hol szerepelteti majd: ha megint őt nevezi ki csatárnak, akkor az ausztrálok könnyen úgy járhatnak, mint Németország ellen. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a vérbeli középcsatár Joshua Kennedy megint csak kispados lesz - Moore-t a védelem tengelyében Michael Beauchamp pótolhatja.

A szerbeknek nincs eltiltottjuk, Aleksandar Lukovicra megint számíthat Radomir Antic, és a jelek szerint a kezdő tizenegybe jelöli a középhátvédet annak ellenére, hogy a németek ellen Neven Subotic hibátlanul futballozott.

A többi csapatrész valószínűleg ugyanúgy áll majd össze, mint a Nationalelf ellen, és Szerbiában bíznak benne, hogy az eredmény is ugyanaz lesz. Egy győzelemmel ugyanis a csapat biztosan továbbjut, de még egy döntetlen is elég lehet - amennyiben Ghána megveri a németeket.

"Jelenleg csak Ausztráliára koncentrálunk, és arra, hogy bejussunk a nyolcaddöntőbe, de messzire akarunk jutni a vébén" - állította a szerbek szélsője, Milan Jovanovic.

Ausztrália: Schwarzer - Wilkshire, Neill, Beauchamp, Chipperfield, Bresciano, Culina, Holman, Emerton, Valeri, Cahill. Szövetségi kapitány: Pim Verbeek.
Szerbia: Stojkovic - Ivanovic, Vidic, Lukovic, Kolarov, Krasic, Stankovic, Kuzmanovic, Jovanovic, Zigic, Lazovic. Szövetségi kapitány: Radomir Antic.

www.global-soccer.eu