Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lendület és kreativitás kell az angoloknak

Vágólapra másolva!
A szlovén csapatnak már egy döntetlen is elég a bravúros továbbjutáshoz, ám Angliának győznie kell ahhoz, hogy biztosan ott legyen a legjobb 16 között.
Vágólapra másolva!

Fabio Capello együttese számára a kiesés hatalmas kudarc lenne, a csapat azonban eddig messze elmaradt a várakozástól, és a hírek szerint az olasz szakvezető alaposan felforgatja a megszokott kezdő tizenegyet. Mivel a védelemből Ledley King sérülés, Jamie Carragher pedig eltiltás miatt hiányzik, így John Terry partnere Matthew Upson lesz, és Capello állítólag fontolgatja, hogy Steven Gerrard amolyan árnyékékként futballozzon, támogatva az előretolt csatárt, Wayne Rooneyt.

Ez esetben Emile Heskey kimarad, és a középpályára bekerülhet Joe Cole, aki talán némi kreativitást tud vinni az angolok eddig elég színtelen játékába. A csapatnak nagy szüksége lenne arra, hogy Rooney magára találjon, ám a Manchester United klasszisa immár hét mérkőzés óta gólképtelen címeres mezben. Nem mintha a többiek remekelnének, az angolok játékából nagyon hiányzik a lendület.

"Azzal az irammal és szenvedéllyel kell futballoznunk, ahogyan hétről hétre tesszük a Premier League-ben" - fogadkozott Frank Lampard.

Szlovéniának egyetlen pont is elég a továbbjutáshoz, azonban vereség esetén csak abban bízhat, hogy a csoport másik összecsapásán döntetlen születik. Igaz, a szlovének ezzel a lehetőséggel nem is számolnak, a szövetségi kapitány, Matjaz Kek szerint biztosak benne, hogy kiharcolják a továbbjutást.

"Egy olyan kis ország számára, mint Szlovénia, a legfontosabb az önbizalom és a hit. Csak akkor van esélyünk, ha bízunk magunkban, és nem azzal foglalkozunk, hogy miként kerüljük el a vereséget" - lelkesedett a kapitány, aki általában csak kényszerűségből változtat sokszor bizonyított csapatán. Lehet, hogy most erre szüksége lesz, mert a középhátvéd Marko Sulert alaposan megviselte az Egyesült Államok elleni csata - ha nem tudja vállalni a játékot, akkor Matej Mavric szerepelhet a helyén.

Szlovénia: S. Handanovic - Brecko, Suler, Cesar, Jokic, Birsa, Koren, Radosavljevic, Kirm, Dedic, Novakovic. Szövetségi kapitány: Kek.
Anglia: James - Johnson, Terry, Upson, Ash. Cole, Lennon, Lampard, Barry, J. Cole, Gerrard, Rooney. Szövetségi kapitány: Capello.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről