Csoportelsőséget ért a gyatra paraguayi iksz

Vágólapra másolva!
Miután nagy meglepetésre Szlovákia 3-2-re győzött Olaszország ellen a labdarúgó-világbajnokság F csoportjának zárófordulójában, Paraguay számára az Új-Zéland elleni gól nélküli döntetlen is tökéletesen elég volt, hogy első helyen jusson be a nyolcaddöntőbe.
Vágólapra másolva!

Eredmény, F csoport, 3. forduló:
Paraguay - Új-Zéland 0-0
Polokwane, Peter Mokaba-stadion
v.: Nisimura (japán)
Paraguay: Villar - Caniza, Julio Cesar Caceres, Da Silva, Morel - Vera, Victor Caceres, Riveros - Santa Cruz, Valdez (Benitez, 67.), Cardozo (Lucas, 66.)
Új-Zéland: Paston - Reid, Nelsen, Vicelich, Smith - Lochhead, Bertos, Elliot, Killen (Brockie, 79.) - Fallon (Wood, 69.), Smeltz

Nem sok jót ígért előzetesen a mérkőzés, hiszen a dél-amerikai együttes számára már a döntetlen is biztos továbbjutást jelentett, így nem várhattunk őrült támadásokat.

Lehetséges, a paraguayi edző, Gerardo Martino is ezért gondolta úgy, hogy a védelmet megerősíti, így Denis Caniza, valamint Julio Cesar Caceres is szerephez jutott. A csatársorban kezdőként lépett pályára Oscar Cardozo.

Hogy Új-Zélandon egy válogatottra való játékos található, azt ékesen bizonyította Rikki Herbert, a kapitány ugyanis nem variált, harmadik csoportmérkőzésén is ugyanazt a kezdő 11-et dobta csatába.

A 4. percben el is lőtt puskaporát az együttes, Smeltz távoli kísérlete kapu fölé szállt. Ezt követően a csapat jószerével a félpályát is alig lépte át, pedig azt előzetesen is tudni lehetett, csak a győzelem érne továbbjutást.

Paraguayi részről a 35 éves bekk, David Caniza tűnt a legaktívabbnak, háromszor is lőtt, a kaput azonban nem találta el. Ez az első 45 percben mindössze Valdeznek sikerült, de a 35. percben megeresztett 20 méteres löketét Paston biztosan védte.

A félidei statisztika is alátámasztotta a meddő paraguayi fölényt: 56 százalékos labdabirtoklás mellett 7 lövés, amelyből egy találta el a kaput. Ugyanez a számadat az új-zélandiaknál 1:0 volt.

"Semmi sem történik" - adott gyors helyzetjelentést a BBC az első játékrészről, tökéletesen összefoglalva a látottakat.

Forrás: AFP

A második félidő ismét új-zélandi lehetőséggel indult, ezúttal Lochhead szerzett erőszakosan labdát a bal szélen, okos visszagurítását Elliot centikkel bombázta a jobb felső sarok mellé.

A 62. percben olyan történt, ami addig mindössze egyszer, védenie kellett a kapusnak. Caniza jobbról adott középre, Riveros belecsúsztatott, Paston pedig kiütötte a labdát. Ezt követően két paraguayi lyukat rúgott, egy harmadik pedig felszabadított gyenge kísérletével...

A 78. percben Benítez állt a legközelebb a gólhoz, de Paston nagyot védett. A hajrában Paraguay már nem nagyon erőltette a támadásokat, Új-Zéland képtelen volt az ellencsapásra, a mérkőzés így egy nyugalmas 0-0-val zárult.

Paraguay így 5 pontot szerezve csoportelsőként végzett, Új-Zéland pedig három döntetlennel kiesett - utoljára 1998-ban Belgium és Chile játszott csak ikszet a csoportkörben.

Osztályozza a mérkőzést, a játékvezetőt és a játékosokat!