Evra: Hülyeség volt kihagyni az edzést

Vágólapra másolva!
Henry kiközösítettnek érezte magát a francia csapatban, és Evrával egyetemben azt mondták, hibáztak az edzés bojkottálásakor. Henry azonban kiállt Anelka mellett, szerinte a kézilabdás sztorijakor hasonló helyzetben volt, mint anyázó csapattársa most.
Vágólapra másolva!

Thierry Henry és Nicolas Sarkozy csütörtöki találkozójáról nem sikerült információkat szerezni a francia médiának, de a válogatott csapatkapitánya, Patrice Evra azt mondta, hogy a játékosok találkoznak a kormánnyal, ahol számon kérik őket a dél-afrikai botrányokról.

Evra elhibázottnak tartja, hogy Nicolas Anelka hazaküldése ellen tiltakozva bojkottáltak egy tréninget, amely előtt majdnem összeverekedett az erőnléti edzővel. "Sajnáljuk az eset következményeit, hülyeség volt kihagyni az edzést" - mondta Evra.

A kormánnyal való találkozásról azt mondta, mindenki az igazságot fogja mondani, azt, hogy hogyan élte át az eseményeket a saját szemszögéből. "Senki sem fogja tiszta fejjel elmondani, hogy mi történt, mert a sebek még nem forrtak be" - mondta a Manchester United védője.

Az Uruguay és a Dél-Afrika elleni meccset is csak a kispadról szemlélő Thierry Henry a csapat egyik legbefolyásosabbnak tartott tagja. Henry azt mondta a Canal+ tévécsatornának, hogy kiközösítve érezte magát a csapatban a dél-afrikai vb alatt.

"Én lehettem volna az bátyja a többieknek, de már sosem leszek az. Úgy éreztem, ki vagyok közösítve, de az nem számít, hogy ez kik miatt volt" - mondta Henry, valószínűleg csak tovább gerjesztve a csapaton belüli ellentéteket. "Nem beszéltem annyit a többiekkel, mint korábban. Ha hiteltelenné válsz egy csoportban, akkor sokkal nehezebb dolgod" - Henry feltehetően ezzel arra célzott, hogy a kezdőcsapatból való kimaradása miatt csökkent a renoméja a kereten belül.

A Barcelona támadója szerint az Anelka-afférnak nem volt már különösebb hatása a csapaton belüli hangulatra. Henry is hibának nevezte az edzés bojkottálását, de azt mondta, ki kellett állniuk Anelka mellett. "Eltilthatták volna a játéktól, de engedniük kellett volna, hogy a csapattal maradjon. De így nem szabadott volna hazaküldeni. A kézilabdás sztorim óta tudom, milyen, ha így bánnak az emberrel" - utalt Henry az írek elleni pótselejtezőn a keze segítségével szerzett gólpasszra.