Egykori Real-edzők csatáznak a portugál-spanyolon

Vágólapra másolva!
A két évvel ezelőtt Eb-aranyérmes spanyolok Portugália ellen ismét bebizonyítanák, hogy képesek az esélyesség terhe alatt is játszani.
Vágólapra másolva!

Spanyolország ugyan vereséggel kezdte a világbajnokságot, de a Svájc elleni kudarc után Hondurast és Chilét is legyőzte, így megnyerte csoportját, így sikerült elkerülnie Brazíliát. Nem mintha így sokkal könnyebb ellenfelet kapott volna, hiszen a szomszédvár Portugália vár Xaviékra.

A nagy kérdés az, hogy az eddig tökéletesen működő portugál védelmet a spanyol támadó alakzatnak sikerül-e feltörnie. Vicente del Bosque alighanem kitart az eddig gyengén futballozó Fernando Torres mellett, és az egyetlen változtatás az előző mérkőzéshez képest annyi lehet, hogy a sérüléssel bajlódó Xabi Alonsót Javi Martínez váltja a középpályán.

A spanyol futballisták jól ismerik a portugálok legnagyobb ászát, Cristiano Ronaldót, de ők is tisztában vannak vele, hogy nem csak rá kell figyelni. "Cristiano a sztár, de Portugáliának rajta kívül is remek futballistái vannak, és a középpályán nagyon erősek" - jelentette ki Javi Martínez.

A portugálok szakvezetője, Carlos Queiroz számára a fő dilemmát az jelenti, hogy visszategye-e a kezdő tizenegybe a sérüléséből felépült Decót. Mivel Danny biztosan nem léphet pályára, így valószínű, hogy Cristiano Ronaldo megint szélsőt játszik majd, és Liédson lesz a középcsatár (a brazilok ellen a Real Madrid ásza volt az előretolt ék), és Decónak megint a kispad maradhat, hiszen a középhátvédből középpályássá lett Pepe nagyobb stabilitást ad a gárdának.

Külön pikantériája a mérkőzésnek a két edző személye, hiszen Del Bosquét éppen Queiroz követte a kispadon 2003-ban a Real Madridnál. A két válogatott eddig 32 alkalommal találkozott, és bár a spanyolok mérlege jobb, 1958 óta csak egyszer tudtak győzni, és legutóbbi meccsüket a 2004-es Európa-bajnokságon a portugálok nyerték 1-0-ra.

A várható kezdőcsapatok:
Spanyolország: Casillas - Sergio Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila, Sergio Busquets, Javi Martínez, Xavi, Iniesta, Fernando Torres, Villa
Portugália: Eduardo - Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Fábio Coentrao, Pepe, Raúl Meireles, Tiago, Cristiano Ronaldo, Simao Sabrosa, Liédson

www.global-soccer.eu