Capello: Játékosaimban nincs már félelem

Vágólapra másolva!
Az amerikai és az angol válogatott jutott be a legjobb 16 közé a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság C csoportjából. Az angolok kapitánya, Fabio Capello úgy véli, eltűnt játékosaiból a félelem, kollégája, az amerikai Bob Bradley büszke arra, hogy csoportelsőként és veretlenül jutottak tovább.
Vágólapra másolva!

"Csapatként játszottunk, és harcoltunk, nagyon boldog vagyok. Ez az a válogatott, amelyiket én ismerem. Innentől kezdve bárki ellen bizakodhatunk, ugyanis a játékosaimban nincs már félelem. Megyünk tovább előre" - mondta Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya a Szlovénia elleni 1-0-s sikert követően.

"Nem találok szavakat, olyan fantasztikus pillanat volt" - idézte fel gólját Jermain Defoe. "Mindenki a meccsre koncentrált, továbbjutottunk, ez a legfontosabb."

"Wayne rengeteg kritikát kapott az elmúlt néhány mérkőzésen, de most megmutatta klasszisát, igazán keményen dolgozott" - nyilatkozta a lecserélt Wayne Rooney-ról a csapat kapitánya, Steven Gerrard. "Amikor győznöd kell a kiesés elkerüléséért, akkor normális, hogy ideges vagy. Azt hiszem, megérdemelten jutottunk tovább, minden játékos fantasztikus volt. A folytatásra meg kell találnunk az állandó formánkat. Azt hiszem, ha a továbbiakban úgy játszunk, mint a szlovénok ellen, ha hallgatunk edzőnkre, bármi megtörténhet."

"Nagyon nagy utat jártunk be az elmúlt négy év alatt, ezért hihetetlenül büszke vagyok a fiúkra" - nyilatkozta egy televíziós interjúban az Egyesült Államok-Algéria egyetlen góljának szerzője, Landon Donovan.

Büszkén válaszolt az újságírók kérdéseire Bob Bradley, az amerikai válogatott szövetségi kapitánya is. "Ezek a fiúk rengeteget tettek a sikerét. Nem adták fel, keményen küzdöttek. Nyílt összecsapás volt, győznünk kellett. Büszke vagyok, mi más lehetnék. Öt pontot szereztünk, megnyertük a csoportunkat és veretlenek maradtunk."

Szomorú vesztesek

Rabah Szaadane, az algériai válogatott szövetségi kapitánya: "Az utolsó pillanatokban mindkét csapat a győzelemre játszott, de ezen a napon az amerikaiaknak volt szerencséje."

Matzaj Kek, a szlovén válogatott szövetségi kapitánya: "Leírhatatlan érzés, de ilyen a sport. Csak remélni tudom, hogy a sorstól egyszer majd visszakapjuk, amit ma elvett. A játékosokat most egy kicsit egyedül kell hagyni, hogy feldolgozzák ezt a nehéz pillanatot."