Capello: A bíró nagyobbat hibázott, mint a játékosaim

Vágólapra másolva!
Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata "2-2-ig" jól játszott, s utána ugyan hibáztak a játékosai, de nem akkorát, mint az uruguayi játékvezető, Jorge Larrionda, aki nem adta meg Frank Lampard gólvonal mögé vágódó, teljesen szabályos gólját.
Vágólapra másolva!

"Ha megadják a második gólunkat, más stílusban futballoztunk volna, akkor nem lett volna lehetősége az ellenfélnek a kontrákra. A meg nem adott gól volt a meccs döntő momentuma. Nem értem, miért nincsen megfelelő technológia az ilyen esetek eldöntésére. Ha lenne ötödik játékvezető, nem kellene most arról beszélnünk, hogy gól volt-e vagy nem volt gól Lampard lövése" - nyilatkozta a mérkőzést követően az angolok olasz kapitánya, Fabio Capello, aki a játékosait nem kritizálta, mi több, inkább dicsérte.

"Jól játszottunk 2-1-ig, 2-2-ig, ám az utána elkövetett hibáink miatt csalódott vagyok. A bíró azonban nagyobb hibát követett el, mint a játékosaim. Nem tudom, hogy történhetett meg ez. Jó meccset játszottunk ma, egy apró dolog döntötte el a végeredményt, mint az ahogy mindig lenni szokott."

Capello azt mondta, hogy minél hamarabb találkozni szeretne Sir David Richardsszal, az Angol Labdarúgó Szövetség elnökével. "Meg akarom tudni, hogy az FA továbbra is bízik-e bennem" - mondta Capello. Amikor azt kérdezték, hogy lemond-e a megalázó vereség után, csak annyit mondott: "Biztos, hogy nem!"

A németek trénere, Joachim Löw a játékosaitól nem kérte azt, hogy álljanak le 2-1-nél: "Azt mondtam a csapatnak a szünetben, hogy újabb gólt kell szereznünk. Tudtuk, hogy a kontrákkal legyőzhetjük őket, mert nagyon kinyíltak. A játékosaim briliánsan reagáltak ezekre a helyzetekre."

A német válogatott 4-1-re győzött a mérkőzésen, s a négy közé jutásért az argentin-mexikói párharc nyertesével játszik majd.