Vágólapra másolva!
Az olaszok csapatkapitánya szerint változásokra van szükség az olasz futballban, és azt is mondta, hogy az európai csaptok válságba kerülhetnek.
Vágólapra másolva!

Fabio Cannavarónak, az olasz válogatott 37 éves csapatkapitányának ez volt az utolsó világbajnoksága, a gyászos olasz szereplést hosszasan elemezte egy sajtótájékoztatón.

"Több figyelmet kell fordítanunk fiatal játékosok képzésére" - mondta az olasz középhátvéd, aki 2006-ban világbajnoki címre vezette válogatottját. "Ha nem tanulunk ebből a kudarcból, akkor újabb 27 évet kell majd várnunk az újabb világbajnoki címhez" - mondta.

"Ez a vb fekete folt az ország futballtörténelmében, de nem befolyásolja, amit 2006-ben elértünk. Nem szégyellem, hogy sírtam a szlovákok elleni vereség után. Négy csillaggal a mezeden úgy érzed, muszáj nyerned" - utalt arra Cannavaro, hogy négyszeres vb-győztes Olaszország mezén négy csillag szimbolizálja a győzelmeket.

"Természetes, hogy nyomás alatt játszunk, de mi féltünk, láttam a csapattársaimon, hogy nem tudják kezelni az elvárásokat" - mondta Cannavaro. Szerinte az olasz fociban strukturális hibák vannak, az egész rendszert kellene megváltoztatni. "A problémák nem tegnap kezdődtek, az olasz focisták többsége nem éri el a nemzetközi szintet" - magyarázta. Problémaként azt emelte ki, hogy nagyon sok az idegenlégiós Olaszországban, a játékosok mindössze 42 százaléka olasz a Serie A-ban szerinte.

A nyáron a dubaji Al-Ahlihoz szerződő védő szerint az UEFA és az EU is észlelte, hogy az európai labdarúgás nem a megfelelő szinten fejlődik, és szerinte az összes európai csapat válságba kerülhet. "Ezen a vb-n is láthatjuk, az európai országok szenvednek, a dél-amerikaiak remekelnek" - mondta. Szerinte Prandelli kinevezése azért jó döntés, mert bátran játszatja a fiatalokat és hosszú távon kialakíthat egy fiatalokból álló, ütőképes csapatot.