Támadófutballt ígérnek a mexikóiak Messiék ellen

Vágólapra másolva!
Argentína és Mexikó négy évvel ezelőtt ugyanebben a szakaszban találkozott a világbajnokságon, és akkor Carlos Tévezék egy remek mérkőzésen, hosszabbítás után jutottak tovább.
Vágólapra másolva!

A 2006-os találkozót Maxi Rodríguez fantasztikus kapásgólja döntötte el, amelyet később a torna legszebb találatának is megválasztottak. Mexikói részről négy évvel ezelőtt Rafael Márquez volt eredményes, akinél jobban az El Triből senki sem ismeri az argentinok szuperklasszisát, Lionel Messit, hiszen a Barcelonában együtt futballoznak.

"Tudjuk, hogy nagyon nehéz elvenni tőle a labdát, és villámgyorsan tud ritmust váltani. Jelenleg ő a világ legjobb játékosa" - dicsérte az ellenfelet a védő, aki azonban hozzátette: "Az argentin csapat támadásban fantasztikus, de a védekezésben megvannak a gyengéi, elsősorban a széleken".

A közép-amerikaiak tehát a jelek szerint támadó szellemben akarnak futballozni, amiből akár egy fantasztikus mérkőzés is kialakulhat. Annyi mindenesetre biztos, hogy Javier Aguirre nem változtat a megszokott, háromcsatáros taktikán, de mivel Carlos Vela sérülése még nem jött rendbe, így helyette Pablo Barrera kap játéklehetőséget. Az eltiltását Uruguay ellen letöltő Efrain Juárez valószínűleg visszakerül a kezdők közé.

Az argentinok az utolsó, Görögország elleni csoportmérkőzésen több kulcsjátékosukat is pihentették, de Diego Maradona a nyolcaddöntőben minden bizonnyal visszatér a megszokott kezdő csapathoz. Mindez azt jelenti, hogy a jobbhátvéd megint a sokat kritizált Jonás Gutiérrez lesz, a támadósorban pedig Messi mellett Carlos Tévez és Gonzalo Higuaín szerepel.

Maxi Rodriguez szenzációs gólja a 2006-os tornán

Messi továbbra is az első góljára vár a tornán, és Mexikó ebből a szempontból ideális ellenfél lehet, hiszen pályafutása során kétszer is gólt lőtt a közép-amerikaiaknak: 2007-ben a Copa Américán, 2009-ben pedig egy barátságos mérkőzésen. A védelemből Walter Samuel sérülés miatt hiányzik, őt Nicolás Burdisso helyettesíti.

A várható kezdőcsapatok:
Argentína: Romero - J. Gutiérrez, Demichelis, Burdisso, Heinze, Maxi Rodríguez, Mascherano, Di María, Messi, Higuaín, Tévez. Szövetségi kapitány: Diego Maradona.
Mexikó: Pérez - Juárez, Márquez, F. Rodríguez, Salcido, Torrado, Guardado, Osorio, Giovani, Hernández, Barrera. Szövetségi kapitány: Javier Aguirre.

www.global-soccer.eu