Beckenbauer bocsánatot kért Angliától

Vágólapra másolva!
A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnoki címet szerző német futball-legenda, Franz Beckenbauer úgy véli, a vasárnapi Németország-Anglia vb-nyolcaddöntő 120 perc alatt sem hoz majd döntést, végül büntetőkkel a németek diadalmaskodnak.
Vágólapra másolva!

Beckenbauer egyszer már átélt hasonlót, az általa irányított német együttes az 1990-es vébé elődöntőjében 1-1 után büntetőkkel győzött: a négy német kísérlet mellett három angol gól született, Pearce és Waddle hibáztak.

"1-1 vagy 2-2 lesz a végeredmény, végül a németek büntetőkkel győznek. Sajnálom" - mondta a szakember az Independentnek.

Beckenbauer nyíltan elnézést kért az egyik dél-afrikai lapnak tett nyilatkozatáért, amelyben azt mondta, játékát nézve úgy tűnik, Anglia visszament az időben, a "rúgd és fuss" koráig.

"Bocsánatot kérek, mert szeretem Angliát és az angol focit. Sajnos rossz modorban mondtam, amit mondtam, mert csalódott voltam a válogatott teljesítménye miatt. A vébé előtt úgy véltem, Anglia főszereplő lehet, mert nagyszerű csapat, kiváló, tapasztalt edzővel, de az első két mérkőzés csalódottá tett. Bocsánat még egyszer!"

Cacau nem játszhat

A Guardian információja szerint nem léphet pályára a vasárnapi nyolcaddöntőben Cacau, a német válogatott csatára, aki a pénteki edzésen hasizomhúzódást szenvedett.

Kérdéses még Bastian Schweinsteiger és Jerome Boateng szereplése is, az ő esetleges pályára lépésük a szombati edzést követően dől el.