A hollandok babonából nem pihentetik kulcsembereiket

Vágólapra másolva!
A presztízsen kívül csak az lesz a tétje a Hollandia-Kamerun találkozónak, hogy a hollandok bebiztosítják-e csoportelsőségüket. Az afrikaiak szeretnének szépen búcsúzni a tornától, de a hollandok nem akarnak lazítani.
Vágólapra másolva!

A holland csapat a legutóbbi két nagy tornán, a 2006-os vébén és a 2008-as Eb-n is megnyerte első két csoportmérkőzését, majd a harmadik találkozón több kulcsemberét is pihentette, ám így a játékosok ritmust veszítettek - a válogatott pedig a következő körben kiesett.

Bert van Marwijk a hírek szerint ezért Kamerun ellen is a legjobb csapatát játszatja, csak minimális változtatásokat tervez. Várhatóan csak a sárga lapjai miatt veszélyben lévő Gregory van der Wiel és Nigel de Jong kap pihenőt, helyettük Khalid Boulahrouz és Demy de Zeeuw játszik. A nagy kérdés, hogy Arjen Robben milyen állapotban van - a sérüléséből felépült szélső valószínűleg csak csere lesz.

A kameruniaknál szinte lehetetlen megtippelni a kezdő tizenegyet, hiszen mint kiderült, annak összeállításába a csapatkapitány Samuel Eto'ónak legalább annyi a beleszólása, mint a szövetségi kapitánynak, Paul le Guennek. Ezzel együtt valószínű, hogy a francia edző (akinek a hírek szerint a vébé után megköszönik a munkáját) játéklehetőséget ad azoknak is, akik eddig nem léptek pályára, vagyis Carlos Kameni, Rigobert Song és George Mandjeck is játszhat. A kameruniaknak egyénként ez lesz a 20. világbajnoki mérkőzésük, ami afrikai rekord.

Várható kezdőcsapatok:
Kamerun: Kameni - Mbia, Bassong, R. Song, Assou-Ekotto, Makoun, Enoh, A. Song, Mandjeck, Eto'o, Choupo-Moting. Szövetségi kapitány: Le Guen.
Hollandia: Stekelenburg - Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Kuyt, Van Bommel, Sneijder, D. de Zeeuw, Van der Vaart, Van Persie. Szövetségi kapitány: Van Marwijk.

www.global-soccer.eu