Messi gól nélkül is meghívót kapott a világválogatottba

Vágólapra másolva!
A világbajnoki mezőnynek eddig még csak a fele mutatkozott be, ám a pályára lépett 16 válogatottban azért jó néhány kiemelkedő teljesítmény akadt. Álomcsapatunkba két játékost még a tornát megelőző felkészülési mérkőzések alapján választottunk, de a törzsgárdát vb-szereplők alkotják.
Vágólapra másolva!

Kapus:

Victor Enyeama (Nigéria): Az afrikai válogatott rögtön a legnehezebb ellenféllel kezdett a vébén, a papírformának megfelelően vereséggel, de ez legkevésbé Enyeamán múlott. A kapus több parádés védést is bemutatott, nem véletlenül választotta a FIFA őt a mezőny legjobbjának.

Hátvédek:

Cha Du Ri (Koreai Köztársaság): A csatárból jobbhátvéddé avanzsált futballistára büszke lehet édesapja, az egykori legendás csatár Cha Bum Kun, hiszen fia remekül futballozott a görögök ellen. Védekező feladatának ellátása mellett sokat ment fel a támadásokkal.

Rafael Márquez (Mexikó): A közép-amerikaiak egyik legrutinosabb játékosa hol a védelemben, hol egy sorral feljebb, a középpályán futballozott, de mindkét csapatrészben remekül teljesített. Sőt, az ellenfél kapuja előtt is feltalálta magát, hiszen ő szerezte a mexikóiak egyenlítő találatát.

Oguchi Onyewu (Egyesült Államok): Az amerikaiak szövetségi kapitánya, Bob Bradley annak ellenére is kezdőként játszatta a hórihorgas védőt, hogy sérülése miatt az előző szezonban szinte egyáltalán nem lépett pályára. Onyewu mindezt remek teljesítménnyel hálálta meg, valósággal levette a pályáról Wayne Rooneyt.

Gabriel Heinze (Argentína): Az argentin csapat tele van kiváló csatárokkal, Nigéria ellen mégis egy hátvéd szerezte a mindent eldöntő találatot. A balbekk Heinze egy parádés csukafejessel volt eredményes, és ezen kívül a védőmunkáját is hibátlanul látta el.

Középpályások:

Ramires (Brazília): A vb esélyese még nem mutatkozott be, de a hét elején játszott egy edzőmeccset Tanzánia ellen, amelyet 5-1-re nyert meg. A mérkőzés főhőse a brazilok középpályása, Ramires volt, aki kétszer is betalált - korábban még sohasem szerzett gólt a nemzeti csapatban.

Steven Gerrard (Anglia): Sokan féltették a csapatot attól, hogy középen Gerrard és Frank Lampard szerepel majd, azonban a fő problémák nem itt mutatkoztak Fabio Capello együttesében. A csapatkapitányi karszalagot is viselő Gerrard a mezőny egyik legjobbja volt, már a negyedik percben gólt szerzett, és végig kiválóan játszott.

Siphiwe Tshabalala (Dél-Afrika): A házigazda meglepően jól kezdte a világbajnokságot, mert bár nem tudta megnyerni a nyitómérkőzést Mexikó ellen, de sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint azt várták tőle. A torna első gólját szerző Tshabalala a második félidőben a bal szélről beljebb húzódott, és itt remekül játszott - a FIFA-nél ő lett a mezőny legjobbja.

Park Ji Sung (Koreai Köztársaság): Az ázsiai gárda rendkívül magabiztos győzelmet aratott a görögök ellen, és ebben nagy szerepe volt a Manchester United légiósának. Park Ji Sung csapatkapitányhoz méltóan futballozott, rendkívül sokat futott, és szépségdíjas gólt ért el.

Csatárok:

Lionel Messi (Argentína): A világ legjobbjától nagyon sokat vártak az argentin drukkerek, és Messi nem is futballozott rosszul a nigériaiak ellen. Ugyan gólt nem lőtt, de rendre megjátszható volt, és nagyon sokszor került helyzetbe - hát még ha be is tudta volna rúgni ezeket.

Hugo Almeida (Portugália): Egyelőre a portugálok világbajnoki debütálására is várni kell, de a csapat a hét elején még játszott egy edzőmeccset Mozambik ellen. A találkozóra elsősorban Hugo Almeida emlékezhet jó szívvel, a csatár ugyanis kétszer is betalált, és lehet, hogy ezzel bejátszotta magát a kezdő tizenegybe.

www.global-soccer.eu