Európa gyenge, Afrika sehol sincs a focivébén

Vágólapra másolva!
A második csoportkörben már izgalmasabbak a világbajnokság mérkőzései, a csapatok sokkal bátrabban és támadóbb felfogásban játszanak, így egyre több a gól, illetve a kiemelkedő egyéni teljesítmény. Álomcsapatunkat tíz ország képviselői alkotják - egyedül Mexikóból választottunk két játékost. Európából csak hárman kerültek be a csapatba, de az afrikaik még kevésbé tündököltek.
Vágólapra másolva!

Kapus
Vladimir Stojkovic (Szerbia):
A szerb válogatott a Ghána elleni vereséget követően összekapta magát, és Németország legyőzésével továbbra is versenyben van a továbbjutásért. A három ponthoz azonban az is kellett, hogy Stojkovic kivédje Lukas Podolski tizenegyesét.

Hátvédek
Maicon (Brazília): Dunga aranyesélyes csapata alaposan megszenvedett a Koreai NDK csapatával, és hogy végül sikerült legyőznie az ázsiai válogatottat, abban nagy szerepe volt a jobbhátvédnek. Maicon az egész mérkőzésen rendkívül aktív volt, és végül egy éles szögből megeresztett, váratlan lövéssel sikerült megtörnie az ellenfelelet.

Forrás: AFP

Antolín Alcaraz (Paraguay): A dél-amerikai válogatott két forduló után vezeti csoportját a címvédő előtt. Olaszország ellen 1-1-et játszott, köszönhetően a középhátvéd Alcaraz fejesgóljának, és a védő ezen kívül is hibátlanul futballozott, miként a szlovákok ellen is.

Antar Jahja (Algéria): Anglia ellen nem sok esélyt adtak az észak-afrikai válogatottnak, ám Rabah Szadan csapata rendkívül fegyelmezetten futballozva gól nélküli döntetlent harcolt ki. A védelem hibátlanul teljesített, a hátsó alakzatból elsősorban Jahja emelkedett ki.

Carlos Salcido (Mexikó): A klubjában, a PSV Eindhovenben az idény során többnyire középhátvédként játszó mexikói a válogatottban a védelem bal oldalán szerepel, és a franciák ellen kiemelkedően futballozott. A teljes bal oldalt bejátszotta, rendszeresen feltűnt az ellenfél kapuja előtt, a mezőny legjobbja volt.

Középpályások
Landon Donovan (Egyesült Államok): Egy félidő után az amerikaiak kétgólos hátrányban voltak Szlovénia ellen, de a szünet után a csapat felállt a padlóról, és kis híján a győzelmet is megszerezte. A jobbszélsőként szereplő Donovan rendkívül lendületesen futballozott, bombagólt is szerzett.

Wesley Sneijder (Hollandia): A holland válogatott a múlt héten két mérkőzést is játszott, mindkettőt kapott gól nélkül nyerte meg, és a FIFA mindkettőn Sneijdert választotta meg a mezőny legjobbjának. Dánia ellen még csak pontos labdáival hívta fel magára a figyelmet, ám Japánnak már győztes gólt lőtt.

Forrás: AFP

Rafael Márquez (Mexikó): A hátvédként és középpályásként is bevethető Barca-játékos a Franciaország elleni találkozón karrierje legszebb napjait idézte. Rengeteg labdát szerzett a középpályán, és azokat rendre jól játszotta meg, időnként pedig elképesztően pontos, hosszú indításokra vállalkozott.

Gelson Fernandes (Svájc): A Zöld-foki-szigetekről származó játékosnak nem volt biztos helye a vb-keretben, de a spanyolok ellen lehetőséget kapott, és mindezt győztes góllal hálálta meg. A nagy munkabírású középpályás némileg váratlanul tűnt fel az ellenfél kapuja előtt, de ha már ott volt, akkor nem hibázott.

Csatárok
Diego Forlán (Uruguay):
Az első csoportkörben nem sok kiemelkedő csatárteljesítményt lehetett látni a világbajnokságon, de a második fordulóban a támadók magukhoz tértek. A sort Forlán nyitotta, aki a házigazda Dél-Afrika ellen előbb egy bombagólt szerzett, majd pedig egy tizenegyest értékesített magabiztosan.

Forrás: AFP

Gonzalo Higuaín (Argentína): A Real Madrid támadója már a nigériaiak ellen is több gólt szerezhetett volna, de ott még elhibázta a ziccereit. A Koreai Köztársaság ellen már pontosabban célzott, és így a világbajnokság első mesterhármasát érte el - amivel rögtön a góllövőlista élére ugrott.

www.global-soccer.eu