A franciák nyomorán röhögnek az írek

Vágólapra másolva!
A novemberi vb-pótselejtezőt Thierry Henry emlékezetes kezezése miatt elbukó írek leplezetlen kárörömmel fogadták, hogy a francia válogatott dicstelen körülmények között búcsúzott a világbajnokságtól.
Vágólapra másolva!

Az Irish Examiner költői igazságszolgáltatásról ír és egy szójátékot elsütve (tour de france helyett tour de farce, vagyis komédiák sorozata) azt emeli ki, hogy a Dél-Afrika elleni vereség végett vetett a sorozatos botrányokkal tarkított vb-szereplésének. A lap szerint Henry kezezése november óta folyamatosan ott volt az ír fejekben, és ezek az emberek most elégtételt kaptak a franciák vébét érő trükkjéért.

Egy másik szójátékkal a Les Bleus (Kékek) becenévre hallgató válogatottat Les Miserables-nek, Nyomorultaknak keresztelte el a lap, utalva Victor Hugo világhírű regényére, illetve arra, Domenech csapata a pályán és azon kívül is szánalmas dolgokat művelt.

Az Irish Times azt írja, hogy a széthúzástól és belső viszályoktól meggyengült francia csapat blamáját Dél-Afrika diadalmas hattyúdala tette teljessé, és hozzáteszi, a franciák olyanok voltak, mint egy film gonosz főhöse, akivel néhányan ugyan szimpatizálnak, de a többség örül, ha eltűnik a színről.

Az Irish Independent is örömködik egy sort a franciák baján, bár elismeri, nem szép dolog a káröröm, ugyanakkor megérti, hogy az írek az emlékezetes előzmények után nem fogták vissza magukat.