Dél-Afrika kihasználná a francia focikáoszt

Vágólapra másolva!
A továbbjutáshoz Dél-Afrikának és Franciaországnak is gólzáporos győzelem kellene, de eddig egyik csapat sem a támadójátékával villogott.
Vágólapra másolva!

A házigazda a biztató rajt után Uruguay ellen beleszaladt egy háromgólos vereségbe, így aztán a legjobb 16 közé jutás lehetősége szinte csak matematikailag létezik a Bafana-Bafana számára. Ezzel maguk a dél-afrikaiak is tisztában vannak, ám számukra már egy győzelem is nagyon sokat jelentene.

"Csak magunkkal foglalkozunk és azzal, hogy miként verhetnénk meg a franciákat. Bízunk tudásunkban és abban, hogy győzelemmel fejezhetjük be a csoportkört, ennyivel tartozunk a szurkolóinknak" - nyilatkozta Teko Modise.

A hazaiaktól ketten is hiányoznak eltiltás miatt: a kapuban Itumeleng Khune helyett Moeneeb Josephs véd majd, a középpályán pedig Kagisho Dikgacoit az egykoron a magyar élvonalban is megfordult MacBeth Sibaya pótolhatja majd.

A franciák kezdőcsapatát tizenegyét szinte lehetetlen megtippelni azt követően, hogy a keret háza táján hatalmas a káosz és anarchia. Miután a Raymond Domenechet kritizáló Nicolas Anelkát hazaküldték, a játékosok vasárnap nem voltak hajlandóak edzeni, és a szövetségi kapitány amúgy is kevés tekintélye végképp odalett.

Annyi biztos, hogy Jérémy Toulalan eltiltás miatt nem játszhat, de hogy a Les Bleus milyen összeállításban és milyen taktikával játszik majd, azt alighanem még ők sem tudják. Franck Ribéry átkerülhet a középpálya jobb oldalára, és elképzelhető a Thierry Henry, Pierre-André Gignac csatárduó is. William Gallasék akár még tovább is juthatnak egy nagy gólarányú győzelemmel, ami elég felemás helyzetet teremtene. A francia csapat a vébéken még sohasem tudta legyőzni a házigazdát, viszont a dél-afrikaiak szövetségi kapitánya, Carlos Alberto Parreira eddig mindhárom, Franciaország elleni vb-meccsét elveszítette.

A 16 órakor kezdődő meccs várható kezdőcsapata:
Franciaország: Lloris - Sagna, Gallas, Abidal, Evra, Ribéry, Gourcuff, Diaby, Malouda, Gignac, Henry
Dél-Afrika: Josephs - Gaxa, Mokoena, Khumalo, Masilela, Modise, Sibaya, Pienaar, Letsholonyane, Tshabalala, Mphela

www.global-soccer.eu