Blattert nem lehet meggyőzni a videóról

Vágólapra másolva!
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke kitart amellett, hogy nem a videóvisszajátszás az ideális megoldás a gólok megítélésénél időnként tapasztalható nehézségek megszüntetésére.
Vágólapra másolva!

A svájci sportvezető ezt a Radio Monte Carlo riporterének nyilatkozta annak nyomán, hogy a francia válogatott egy szabályos találatát a játékvezető nem adta meg a dél-koreaiak elleni, vasárnapi mérkőzésen. A 32. percben Patrick Vieira fejelt kapura, a labda - a visszajátszás alapján - túljutott a gólvonalon, a bíró viszont - mivel az asszisztense nem jelzett - továbbot intett.

"Mérkőzéseket megállítani a vitatott helyzetekben, nem hinném, hogy ez jó ötlet lenne" - mondta Blatter, aki a labdákba építendő chipes megoldást tartja célravezetőbbnek. Emlékeztetett arra, hogy egy ilyen rendszert már teszteltek a 17 éven aluliak tavalyi, perui világbajnokságán, de az általános elterjedéséhez további tapasztalatszerzésre van szükség.

"Mivel a videós megoldást nem vezettük be, egyelőre csak annyit tehetünk, hogy elfogadjuk a játékvezetők döntését. Nyilván lesznek olyanok, akik meg nem adott gól, vagy tizenegyes miatt panaszkodnak majd, de a jelenlegi futballban benne van az emberi tényező, vagyis az, hogy a bíró hibázhat" - tette hozzá.